Українці скаржаться урядовій

Українці скаржаться урядовій "гарячій лінії" на антисанітарію в магазинах і кафе

Укрінформ
Українці звертаються на урядову телефонну "гарячу лінію" з численними скаргами на порушення санітарних норм продуктовими магазинами, закладами громадського харчування і побутового обслуговування

Українці звертаються на урядову телефонну "гарячу лінію" з численними скаргами на порушення санітарних норм продуктовими магазинами, закладами громадського харчування і побутового обслуговування.

Про це повідомили УКРІНФОРМу в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр).

"Упродовж поточного року до Центру надійшло понад 100 таких звернень. Їх аналіз свідчить, що громадяни занепокоєні впливом небезпечних факторів на їх оточення та життєдіяльність. Більшість скарг надійшла з м.Києва, Дніпропетровської, Донецької, Одеської, Луганської, Київської областей та АР Крим", - зазначили в контактному центрі.

Зокрема, люди просять перевірити заклади громадського харчування, продуктові магазини на предмет дотримання санітарних норм приготування та зберігання харчової продукції, належності приміщень. Заявники скаржаться також на заклади торгівлі, побутового обслуговування, розважальні заклади, що розташовані на перших поверхах житлових приміщень, у результаті діяльності яких поширюються неприємні випари, створюється значний шум тощо. Просять перевірити, чи не є шкідливими такі випари, чи відповідають нормативним актам проектування приміщень, зокрема вентиляційні системи, рівень шуму.

Викладені у зверненнях громадян факти перевіряють та проводять відповідні обстеження Держсанепідслужба та підпорядковані їй територіальні органи. І є чимало прикладів позитивного вирішення питань, з якими звертаються громадяни на урядову телефонну "гарячу лінію".

Так, заявник з м. Запоріжжя звернувся з проханням здійснити перевірку дотримання санітарно-гігієнічних норм в одному з кафетеріїв міста, внаслідок відвідування якого він тиждень перебував на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній клінічній лікарні з діагнозом "гостре отруєння". Санепідслужбою м.Запоріжжя проведено позапланову перевірку з дотримання санітарно-гігієнічних норм у цьому кафе, за результатами якої виявлено порушення. Директора кафе було притягнуто до адміністративної відповідальності. Постановою головного державного санітарного лікаря Жовтневого району міста приготування страв у згаданому кафе було обмежено, продукти харчування із вичерпаним терміном придатності та відсутнім маркуванням вилучено з реалізації, застосовано фінансові санкції. На адресу керівництва закладу направлено припис, виконання якого перебуває на контролі Жовтневої райсанепідстанції м.Запоріжжя.

Житель с.Цибулевого Знам'янського району Кіровоградської області звернувся зі скаргою на орендаря земельних ділянок, який із залученням авіатехніки обробляв поля поблизу села отрутохімікатами, внаслідок чого повітря з їдким запахом потрапляло до житлових приміщень. Кіровоградська облСЕС поінформувала, що під час перевірки поля орендаря були обстежені. Слідів використання отрутохімікатів на полях та нанесення збитків на городах жителів не виявлено. Проте орендарю тепер доведеться проводити авіахімобробку тільки за погодженням з райсанепідслужбою.

Загалом на урядову телефонну "гарячу лінію" з 5 по 11 жовтня 2012 року надійшло 8 769 звернень громадян зі скаргами, заявами та пропозиціями.

Зареєстровано також 28 подяк. Серед них: голові Новоселицької районної державної адміністрації Чернівецької області - за доброзичливість та допомогу у вирішенні питань заявниці, голові сільради с.Титового Куйбишевського району Запорізької області - за ліквідацію стихійного сміттєзвалища на території села, лікарю хірургічного відділення Київської міської клінічної лікарні№ 12 - за чуйне ставлення та компетентну медичну допомогу заявниці.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309 з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-