Помер астронавт Ніл Армстронг - перша людина на Місяці

Помер астронавт Ніл Армстронг - перша людина на Місяці

Укрінформ
Астронавт Ніл Армстронг, який увійшов в історію світової космонавтики як перша людина, що ступила на поверхню Місяця, помер у віці 82 років

Американський астронавт Ніл Армстронг, який увійшов в історію світової космонавтики як перша людина, що ступила на поверхню Місяця, помер у віці 82 років. Смерть спричинило ускладнення після операції на серці.

Про це у суботу в США повідомили родичі астронавта, передає УКРІНФОРМ.

«Хоча ми оплакуємо втрату дуже хорошої людини, ми також святкуємо його чудове життя і сподіваємося, що воно служить прикладом для молодих людей у всьому світові - наполегливо працювати, щоб здійснити свої мрії, бути готовими досліджувати і розширювати межі, самовіддано слугувати справі, більшій за них самих», - йдеться в заяві родини астронавта.

Ніл Армстронг народився 5 серпня 1930 року в містечку Уапаконета в штаті Огайо. Першу ліцензію пілота отримав у міській авіашколі ще під час навчання в старших класах. Вивчав авіаційну техніку в Університеті Пердью в штаті Індіана та Університеті Південної Каліфорнії. До того як у 1962 році пройшов конкурс у загін астронавтів, Армстронг служив у ВМС США льотчиком-випробувачем, а також брав участь у Корейській війні. У Національному аерокосмічному агентстві США працював до 1971 року, потім займався науково-викладацькою і бізнесовою діяльністю.

Вперше він побував у космосі в 1966 році як капітан корабля «Джеміні-8», і саме Ніл Армстронг був командиром корабля «Аполлон-11», що вперше доправив людей на Місяць у липні 1969-го. За цією експедицією у прямому ефірі спостерігали мільйони глядачів у всьому світі. Місячний модуль корабля перебував на поверхні супутника Землі протягом 21,5 години, а вихід астронавтів тривав 2,5 години. Першим ступив на Місяць Армстронг, а за 15 хвилин після нього - пілот Едвін Олдрін. Загальновідомими стали вимовлені під час цієї експедиції слова Армстронга: «Це маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства».

Наталія Костіна, ВАШИНГТОН. 26 серпня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-