Міліція шукає організаторів конфліктів біля Українського дому в Києві

Міліція шукає організаторів конфліктів біля Українського дому в Києві

Укрінформ
Міліція розшукує організаторів конфліктів з правоохоронцями біля Українського дому у Києві, де проходить акція проти закону про мовну політику

Міліція розшукує організаторів конфліктів з правоохоронцями біля Українського дому у Києві, де проходить акція проти закону про мовну політику.

"Столична міліція докладає всіх зусиль, аби виявити організаторів та активних учасників конфліктів", - заявили у Відділі зв'язків із громадськістю /ВЗГ/ ГУ МВС України у м.Києві у п'ятницю, передає УКРІНФОРМ.

У ВЗГ наголошують, що дії організаторів сутичок кваліфікуються як злочин, за який передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 14 років.

За даними міліції, під час охорони громадського порядку біля Українського дому по допомогу до медиків звернулися 25 бійців спецпідрозділу "Беркут" та 2 працівники ДАІ.

Як стверджують у ВЗГ, усі вони постраждали внаслідок сутичок з учасниками акції протесту, коли "окремі мітингувальники застосовували до правоохоронців фізичну силу та невстановлену хімічну речовину з аерозольного балончика".

"У міліціонерів лікарі діагностували численні травми різного ступеню тяжкості, зокрема, удари, садна, травми очей, струси головного мозку, інтоксикаційний синдром, хімічні опіки. Наразі на лікарняних ліжках все ще знаходиться 15 осіб", - зазначили у ВЗГ.

Столична міліція звертається до лідерів політичних сил з проханням "бути стриманішими у своїх закликах, не провокувати конфлікти між мітингувальниками та правоохоронцями, дотримуватися чинного законодавства, зокрема, рішення суду про заборону проведення з 4 по 9 липня зборів, мітингів".

Як повідомляло агентство, 3 липня біля Українського дому у Києві розпочалася акція проти ухваленого у цей день Верховною Радою Закону "Про засади державної мовної політики".

4 липня Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив рішення про заборону проведення з 4 по 9 липня зборів, мітингів, а також пішої ходи будь-якими суб'єктами на майдані Незалежності, вулиці Хрещатик, біля будівель Адміністрації Президента та Верховної Ради, Українського дому та на Європейській площі. Державні виконавці оголосили рішення суду народним депутатам та учасникам акції.

6 липня у прокуратурі м.Києва повідомили про порушення 4 кримінальних справ за чинення опору працівникам міліції та завдання їм тілесних ушкоджень під час охорони ними правопорядку біля Українського дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-