Трансформація українського суспільства в умовах терористичних загроз

Трансформація українського суспільства в умовах терористичних загроз

Укрінформ
21 грудня об 11.00 відбувся міжнародний круглий стіл на тему: «Трансформація українського суспільства в умовах терористичних загроз: між ілюзіями минулого та реальністю майбутнього». (Зала 2)

Відео з прес-конференції:

Фотографії з заходу

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Організатори: Укрінформ, Громадська ініціатива «Бурштиновий шлях» у партнерстві з Аналітичним центром «Політика», Центром суспільних досліджень «Український меридіан» та Центром військово-політичних досліджень.

У круглому столі візьмуть участь: співкоординатор ГІ «Бурштиновий шлях» директор ЦСД «Український меридіан» Дмитро Левусь, глава проекту «Стоптерор» Семен Кабакаєв, віце-президент АЦ «Політика» Олег Лісний, військовий капелан, координатор капеланів УПЦ КП в Зоні АТО о. Костянтин Холодов, голова правління Ради ГО Центр військово-політичних досліджень Анна Тимчук, народний депутат України Андрій Тетерук,  муфтій ДУМУ «УММА» Саід Ісмагілов, народний депутат України Дмитро Тимчук, Товариство «Ерзянь Вал» Ростислав Мартинюк, політологи, волонтери, представники державних органів та іноземні дипломати.

Терористичні акти у Парижі та розширення війни у Сирії засвідчили - світ стає все небезпечніше, кордони між територіями миру та війни стають умовними. У цьому контексті війна на Донбасі може розглядатися як елемент глобального озброєного протистояння, що вже почалося і розростається. Що робити в цих умовах Україні? Чи варто їй ставати Ізраїлем Східної Європи?   

Підсумкові матеріали:

Рівень терористичної загрози в  Києві дуже високий - Тимчук

Рівень терористичної загрози в Києві дуже високий. Зберігається можливість експорту тероризму, передусім із зони АТО.

Про це в понеділок Укрінформу заявив народний депутат України, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

«Ми бачимо, що виникає дуже високий рівень загрози у Києві. Передусім, це пов'язано з відсутністю самого поняття воєнного стану. У нас є в'їзди і виїзди до Києва, де немає абсолютно ніякого контролю. Прибувають до Києва тим же залізничним транспортом тощо, які ніхто не контролює. Отже, це ідеальні умови проникнення для диверсійно-розвідувальних груп», - сказав він.

За словами Тимчука, щодня до Києва прибувають тисячі так званих гостей столиці і проконтролювати кожного не має можливості. На сьогодні спецслужби мають досить обмежені повноваження щодо контролю переміщення громадян і транспортних засобів, і вимушені працювати лише за оперативною інформацією, за даними агентурної мережі тощо. У такій ситуації, як відзначає експерт, на українські спецслужби «лягає потрійне навантаження».

Водночас, він підкреслив, що на сьогодні СБУ добре працює в плані виявлення і ліквідації ДРГ у столиці.

«І якраз в цьому плані, якщо за декілька місяців СБУ виявило дві диверсійно-розвідувальні групи в Києві, які були націлені на здійснення терористичних актів у столиці, я вважаю, що це хороший показник», - підкреслив він.

Тимчук згадав для порівняння події в Одесе, де спецслужби «ловили» дві основні ДРГ упродовж цілого року.

«І порівняно з Одесою, в Києві поки що не було серйозних терористичних актів», - зазначив він.

Водночас, Тимчук підкреслив, що на сьогодні залишається можливість експорту тероризму, передусім із зони АТО. За його оцінкою, це актуально для усіх регіонів України.

«Те, що ми бачили на прикладі недавніх подій в тому ж Києві, свідчить про те, що ніякий регіон не захищений від проникнення таких груп, які влаштовуватимуть диверсії і теракти», - констатував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-