Підрив банку в Чернігові: поліція затримала підозрюваних

Підрив банку в Чернігові: поліція затримала підозрюваних

Фото
Укрінформ
Поліція затримала двох чоловіків, підозрюваних у підриві приміщення банку в Чернігову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці розшукали зловмисників, причетних до вибуху банку в Чернігові, які намагались викрасти гроші з банківських комірок громадян.

У ході спецоперації за силової підтримки бійців КОРД підозрюваних затримали у Запорізькій та Миколаївській областях.

Як нагадали в поліції, 6 травня близько 4-ї години ранку надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова.

Поліція затримала двох підозрюваних у підриві банку в центрі Чернігова / Фото: Нацполіція

Вибухом були пошкоджені будівля та автомобілі, припарковані поруч.

За результатами огляду місця події поліцейські встановили, що вміст сховищ банку не пошкоджений.

Проте були зафіксовані ознаки безуспішної спроби викрасти майно клієнтів з комірок у депозитарії, де зберігалось понад 5,5 млн грн.

Після ліквідації пожежі було встановлено, що група осіб проникла до банку шляхом демонтажу підлоги, прикриваючи свої дії пожежею. Однак, через руйнування приміщення внаслідок вибуху, зловмисники не довели задум до кінця.

Підрозділи кримінальної поліції і слідчого управління Головного управління Нацполіції в Чернігівській області та Чернігівського райуправління поліції спільно з Департаментом карного розшуку Нацполіції, а також підрозділи кримінальної поліції Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей встановили, що злочин вчинили 40-річний та 42-річний жителі Запорізької та Миколаївської областей.

Зловмисники раніше вже були засуджені за розбійні напади та незаконне зберігання зброї.

Поліцейські з’ясували, що до скоєння злочину в банку вони готувалися упродовж кількох місяців. Спільники викопали й укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо до сховища банку.

Читайте також: У Чернігові стався вибух у банку

Обидва фігуранти затримані.

Слідчі слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили затриманим про підозри у скоєнні злочинів за наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху, за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185 (замах на крадіжку).

Під час обшуків у місцях проживання затриманих вилучені дві 50-літрові діжки, попередньо, з канабісом, а також пістолет. Вилучене направлене на експертизу.

За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпропетровській області на одній з підстанцій обленерго виявлено вибуховий пристрій.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-