На Житомирщині викрили голову сільради, який розтратив майже ₴2 мільйони на закупівлі генераторів

На Житомирщині викрили голову сільради, який розтратив майже ₴2 мільйони на закупівлі генераторів

Укрінформ
На Житомирщині викрили в.о. голови сільської ради, який призвів до розтрати майже 2 млн грн під час закупівлі генераторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Розслідуванням встановлено, що розтрату бюджетних коштів у великих розмірах посадовець вчинив у листопаді – грудні 2022 року… Підозрюваний для потреб структурних підрозділів громади здійснив закупівлю дизельних генераторів у приватного підприємця та товариства, яким керує депутатка цієї ж ради. При цьому погодив проплату за майже удвічі вищими цінами, аніж реальна їхня вартість. Унаслідок таких дій за 11 генераторів постачальникам з бюджету зайво перераховано майже 2 млн грн. До того ж закуплені у приватного товариства генератори, за актами прийому-передачі, поставлено лише через декілька місяців», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме в грудні 2022 року на посадовця, який був секретарем сільської ради, поклали обов’язки в.о. голови сільської ради.

Посадовцю повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великому розмірі, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, під час дії воєнного стану (ч. ч. 4, 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

Зараз встановлюється причетність до розтрати бюджетних коштів інших осіб.

Читайте також: Директора Київавтошляхмосту підозрюють у розтраті майже ₴1 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура скерувала до суду чотири кримінальні провадження щодо службових осіб ПрАТ «АК «Київводоканал», які у 2021-2023 роках завдали збитків підприємству на загальну суму у 67 млн грн.

Фото: zhit.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-