Гуманітарне реагування для Харківщини: Мінреінтеграції хоче залучити міжнародних партнерів

Гуманітарне реагування для Харківщини: Мінреінтеграції хоче залучити міжнародних партнерів

Укрінформ
План гуманітарного реагування щодо допомоги населенню, яке евакуюється з небезпечних районів Харківщини, напрацьовуватимуть за участі міжнародних партнерів.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, про це йшлося під час наради, що відбулася в Харкові за участі віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, міського голови Харкова Ігоря Терехова, заступників голови Харківської ОВА Євгена Іванова та Віти Ковальської, міжнародних донорів та волонтерів. 

«Ми маємо допомогти регіону здолати виклики. Люди, які тут проживають, потребують нашої підтримки. Тому я закликаю всіх долучитися до вирішення завдань, які забезпечать життєдіяльність Харківщини. Дуже розраховую на допомогу наших міжнародних партнерів. Українці особливо потребують її у цей непростий для нашої країни час. Впевнена, що об’єднавши зусилля ми обов’язково переможемо і здолаємо всі труднощі», - зазначила Верещук.

Пресслужба відомства повідомляє, що учасники наради обговорили заходи кризового реагування, гуманітарні потреби в Харківській області та спроможності їх задоволення. Зокрема, розглянули питання підготовки до опалювального сезону, забезпечення харчовими продуктами й інші заходи щодо життєзабезпечення населення Харківщини.

Читайте також: Із прикордоння Харківщини евакуювали вже близько 8000 цивільних

Водночас віцепрем’єр-міністр запропонувала міжнародним партнерам долучитися до розроблення ґрунтовного плану із реагування на зазначені потреби. Серед іншого, у плані має бути передбачена допомога тим, хто планує евакуюватися, і тим, хто залишатиметься на території Харківщини.

Також міжнародним партнерам запропонували підготувати свої пропозиції та визначити власні можливості для забезпечення гуманітарних потреб населення регіону.

У середу, 15 травня, віцепремʼєр-міністр Ірина Верещук разом з очільником ОВА Олегом Синєгубовим та координаторкою ООН в Україні Деніз Браун відвідали гуманітарний хаб для громадян, які евакуюються із небезпечних районів Харківської області.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-