Громади Сумщини отримали від міжнародних партнерів допомоги на 140 мільйонів

Громади Сумщини отримали від міжнародних партнерів допомоги на 140 мільйонів

Укрінформ
На Сумщині громади отримали від міжнародних партнерів допомоги на понад 140 мільйонів гривень, яку розподілили між 30 громадами області.

Про це повідомили на сайті Сумської ОВА, передає Укрінформ. 

Як зазначається, такі дані про результати залучення міжнародної допомоги громадами Сумської області за підсумками І кварталу 2024 року оприлюднили в Департаменті міжнародного співробітництва та економічного розвитку Сумської обласної державної адміністрації.

Найбільш вагому допомогу надали УВКБ ООН; Данська рада у справах біженців; Товариство Червоного Хреста України; Програма EU4ResilientRegions «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України».

Також значну поміч громади Сумщини отримали від Програми U-LEAD з Європою; Міжнародна організація MDM Greece; Фонд «Партнерство за сильну Україну»; проєкт «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні, FEER»; МОМ; МО «Save the Children»; UNICEF; Благодійний фонд «Енергія природи».

Загалом, зазначили в департаменті ОВА, у І кварталі 2024 року понад 30 територіальних громад області впроваджували понад 35 проєктів міжнародної технічної та грантової допомоги, реалізація яких у перспективі має практичний ефект для забезпечення інституційної та фінансової спроможності органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Допомога мешканцям Сумщини

Найбільший фінансовий ресурс був залучений Конотопською, Роменською та Липоводолинською, Тростянецькою та Великописарівською громадами.

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині, у Чернеччинській громаді Охтирського району на місці знищеної у березні 2022 року російською авіабомбою амбулаторії розпочали будівництво нової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-