На Вінниччині до активної зайнятості повернули понад 320 переселенців

На Вінниччині до активної зайнятості повернули понад 320 переселенців

Укрінформ
На Вінниччині у першому кварталі поточного року до активної зайнятості повернули 322 внутрішньо переміщених осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Дуже важливо допомогти людям з-поміж ВПО повернутися до активного економічного життя, в ідеалі – отримати постійну роботу. Ми над цим працюємо спільно з Вінницькою обласною службою зайнятості. Так, у першому кварталі цього року вдалось повернути до активної зайнятості 322 внутрішньо переміщені особи», - сказав Борзов.

За його словами, із них 164 людей вдалось працевлаштувати, 13 безробітних з-поміж ВПО брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а 72 залучені до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Читайте також: Місць тимчасового проживання ВПО стає більше - Мінреінтеграції

Начальник ОВА зазначив, що наразі обласна влада задіює наявні механізми, щоб зацікавити роботодавців приймати на роботу вимушених переселенців. Зокрема, скористатися отриманням компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з-поміж ВПО. Наразі вже прийнято рішення про надання компенсації роботодавцям за працевлаштування 67 переселенців.

Читайте також: На Тернопільщині презентували інтернет-платформу для переселенців

Як повідомлялось, на Вінниччину з початку війни релокувалися 390 суб’єктів господарювання, на яких створено 1911 робочих місць. У тому числі для осіб з-поміж ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-