У Вінниці встановили національний рекорд з колективного створення картини

У Вінниці встановили національний рекорд з колективного створення картини

Фото
Укрінформ
У Вінниці встановили національний мистецький рекорд під час створення колективного художнього твору «Синергія добра і позитиву», який продадуть на аукціоні «Крістіз», щоб зібрати кошти на підтримку ЗСУ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив ініціатор проєкту Народний художник України Володимир Козюк.

«Робота, яку ми створили – це синергія усвідомлення. Адже ми запросили до участі в її створенні і громадських діячів, і кращих працівників мистецтва, і всіх, хто душею та серцем хоче допомогти Україні. Для того, щоб тут бути, треба було усвідомити, хто ти, заради чого живеш, яка в тебе мета. І що ти хочеш, щоб перемогла на тільки Україна, а й вселенське добро», - сказав Козюк.

У Вінниці становили національний рекорд з колективного створення картини «Синергія добра і позитиву» / Фото: Антоніна Мніх, Укрінформ

За його словами, до створення картини-рекордсменки долучилися митці – учасники проєкту «Кращий художник/The best artist» 2024 «Місця сили України (Вінниччина)», а також громадські діячі. Вони об’єдналися під гаслом «Мистецтво через усвідомлення» для створення твору, спрямованого на підтримку суспільства і передачу позитивного послання. Позаяк така ініціатива може мати значний вплив на сприйняття громадянами власного оточення, надихаючи на дії та позитивні зміни.

«Перформанс дозволить митцям виразити свої ідеї, почуття та спостереження через творчість, а також підтримати громадянську активність та взаємодопомогу. Він може стати символом єдності та спільного прагнення до покращення світу», - зазначив Козюк.

Встановлення рекорду відбулося 29 квітня в одному із приміських комплексів відпочинку. Його зафіксував представник Книги рекордів України Олег Іваненко. Рекорд встановлено в категорії «Вперше, мистецтво», - «Мистецтво через усвідомлення».

Читайте також: Майстриня з Львівщини виготовила 10 вишитих писанок і встановила рекорд України

«Вперше об’єднання митців з різних куточків України та громадських діячів для одної дії, перформансу, як результат усвідомлення сенсу життя та уніфікація для допомоги суспільству шляхом створення твору «Синергія добра і позитиву», - йдеться в описі досягнення, визнаного національним рекордом.

Створену під час перформансу картину його організатори планують продати на аукціоні «Крістіз» у Лондоні, а виручені кошти спрямують на підтримку ЗСУ.

Як повідомлялось, у Харкові 250 жінок виготовили окопні свічки для синів-захисників і встановили національний рекорд «Материнське серце б'ється за Україну». Свічки, з яких матері виклали серце, передадуть на фронт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-