На Сумщині встановили нову модульну станцію для бригад екстреної меддопомоги

На Сумщині встановили нову модульну станцію для бригад екстреної меддопомоги

Фото
Укрінформ
У місті Охтирка, що на Сумщині, встановили нову модульну станцію для бригад екстреної медичної допомоги (ЕМД) у рамках партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

«У місті Охтирка, що на Сумщині, встановили нову модульну станцію для бригад екстреної медичної допомоги (ЕМД). Модульну станцію встановлено у рамках партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що станція розрахована на розміщення трьох бригад екстреної медичної допомоги та забезпечуватиме роботу персоналу з обслуговування жителів Охтирки й прилеглих населених пунктів, в тому числі й прикордонних.

«Завдяки співпраці МОЗ та ВООЗ, у найбільш постраждалих від війни регіонах, ми встановлюємо модульні клініки “первинки” та станції екстреної медичної допомоги. Таким чином, ми відновлюємо доступ мешканців цих регіонів до потрібних медичних послуг, надання яких, через повномасштабну війну та руйнування медичної інфраструктури, було значно ускладнено. Поява модульних амбулаторій допомагає нам оперативно розв’язати важливу проблему у забезпеченні пацієнтів першочерговими медичними послугами», – сказав міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

У МОЗ повідомили, що нова конструкція складається з восьми збірних модулів, об’єднаних у повноцінне приміщення, та включає кімнати для роботи медичного персоналу, оснащені усім необхідним, приміщення для відпочинку та приймання їжі тощо.

У відомстві зауважили, що модульна станція зможе функціонувати навіть за умов блекаутів, адже її обладнано генератором для безперебійного електроживлення та вентиляторами, які підтримують оптимальне середовище у медзакладі.

Модульна станція для бригади екстреної медичної допомоги в Охтирці побудована за підтримки Німеччини.

«Ці об’єкти є символом надії та стійкості для сумських громад, які глибоко постраждали від війни. У 2024 році та надалі ВООЗ продовжуватиме підтримувати громади шляхом забезпечення безперебійного доступу до первинної та спеціалізованої медичної допомоги, відновлення закладів охорони здоров’я та зміцнення медичних можливостей у невідкладній хірургії, травматології та реабілітації», – сказав представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт

Читайте також: Спецавтомобілі для надання паліативної допомоги отримають шість громад

У МОЗ підкреслили, що на сьогодні в Україні вже успішно працюють дві станції для бригад екстреної медичної допомоги та 15 модульних клінік первинної допомоги, які були встановлені ВООЗ у координації з МОЗ України.

Проєкт реалізується в Херсонській, Харківській, Сумській, Донецькій та Миколаївській областях, які найбільше постраждали від війни.

Як повідомлялося, на сьогодні внаслідок обстрілів та ударів Росії по українській цивільній інфраструктурі, в тому числі й медичній, пошкоджено 1581 об’єкт медзакладів та ще 210 — зруйновано вщент.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-