За добу з Донеччини евакуювали ще 69 жителів, з них 15 дітей

За добу з Донеччини евакуювали ще 69 жителів, з них 15 дітей

Фото
Укрінформ
На Донеччині рятувальники за минулу добу, 16 квітня, допомогли евакуюватися 69 цивільним: 14 вивезли із зони активних бойових дій та 55 особам - дістатися евакуаційного транспорту.

Про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління ДСНС у Донецькій області, передає Укрінформ.

Зазначається, що на Донеччині рятувальники активно залучаються до евакуації цивільного населення та виїжджають до прифронтових населених пунктів.

«Тільки за минулу добу рятувальниками, в тому числі з евакуаційної групи «ФЕНІКС», було евакуйовано 14 осіб із зони активних бойових дій, з яких 2 — маломобільні особи… Також протягом минулої доби співробітники Служби порятунку надали допомогу під час евакуації у Покровському районі 55 особам, з них 15 дітей та 5 маломобільних осіб», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Рівненщину прибув четвертий евакуаційний потяг з Донеччини

Рятувальники уточнили, що людей евакуювали з обстрілюваних населених пунктів: селища Очеретине та села Орлівка Покровського району, а також міста Торецьк Бахмутського району.

«Евакуація — це перш за все безпека населення, тому рятувальники постійно виїжджають до зони активних бойових дій, аби врятувати мешканців від обстрілів», - підкреслили в обласному управлінні ДСНС.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини наразі залишаються близько 514 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 355 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-