На Хмельниччині відбулась спільна міжконфесійна молитва за Україну

На Хмельниччині відбулась спільна міжконфесійна молитва за Україну

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому в неділю біля пам’ятного знаку “Ангел Скорботи” відбулась міжконфесійна молитва за перемогу та мир в Україні.

Естафету у рамках загальнонаціонального марафону духівники Хмельниччини перейняли від Запорізької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представники різних релігійних конфесій, влади, військовослужбовці, десятки хмельничан об'єдналися в молитві за українських оборонців, за поранених та полонених, капеланів, дітей, медиків, волонтерів, зцілення сердець від втрати близьких та за весь багатостраждальний народ України.

Вшанували пам'ять усіх загиблих на війні й запалили лампадки. 

“У час, коли Україна в небезпеці, маємо об'єднати в молитві якнайбільше людей за її визволення від нашестя чужинців, за наших воїнів, добробут, мир і спасіння”, - сказав архієрей ПЦУ, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло Юристий.

Священник Української греко-католицької церкви отець Іван Данкевич наголосив, що нині молитва до Господа є дуже важливою для перемоги нашого народу. "Що більше ми молитимемось, то більше збережемо життів наших захисників”,- сказав він.

Читайте також: П’ятдесят країн світу у річницю повномасштабного вторгнення долучились до молитви за Україну

Такі молебні триватимуть у храмах Хмельниччини ще впродовж тижня. Далі ініціативу передадуть Черкаській області.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск у середу звернувся з новим закликом до миру в Україні та Газі, висловивши співчуття з приводу загибелі гуманітарних працівників у Газі та віддавши данину пам'яті українському солдату, який загинув у війні проти Росії в Авдіївці.

Фото: Лілія Коцюк, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-