На Сумщині оголосили примусову евакуацію дітей із двох громад

На Сумщині оголосили примусову евакуацію дітей із двох громад

Укрінформ
У двох територіальних громадах Сумської області ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію дітей у примусовий спосіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У міністерстві зазначили, що рішення було ухвалено через безпекову ситуацію, його погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Загалом планується вивезти 297 дітей із 52 населених пунктів Сумської області. Вони разом із батьками або іншими законними представниками будуть евакуйовані до безпечних регіонів.

У Мінреінтеграції зауважили, що евакуація здійснюється безкоштовно, а за більш детальною інформацією слід звернутися на гарячу лінію Сумського обласного контактного центру за номерами: (0542) 66-33-77 (безкоштовно для жителів міста Суми та Сумського району); 0 800 301 501 (безкоштовно для жителів Сумської області). Наразі гаряча лінія працює щодня із 08:30 до 17:30.

Читайте також: Росіяни тричі обстріляли громаду на Сумщині - били з мінометів й артилерії

Про бажання евакуюватися також можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Як повідомляв Укрінформ, уряд дозволив примусову евакуацію дітей із прикордонної Середино-Будської громади, в Сумській області очікують таке ж рішення щодо Великописарівської громади.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-