У Харкові перейменували 18 топонімів

У Харкові перейменували 18 топонімів

Укрінформ
У Харкові розпорядженням міського голови перейменовані 18 топонімів, серед нових - назви на честь загиблих пілота Андрія Пільщикова та заступника міністра Євгенія Єніна.

Про це повідомила в Телеграмі Харківська міська рада, передає Укрінформ.

“У місті Харкові перейменували 18 топонімів, назви яких пов’язані з країною-агресором. Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Ігор Терехов”, — йдеться у дописі.

Вулиця Бакуліна тепер називається вулицею Євгенія Єніна (на честь колишнього першого заступника міністра внутрішніх справ України, який загинув у авіакатастрофі в Броварах), вулиця Біломорська — вулицею Фінською, а вулиця Байкальська — Сніжною. Провулок Кронштадтський перейменували на провулок Чумацький, а вулицю Кронштадтську — на Литовську, провулок Алтайський — на Вітряний, а в’їзд Трінклера — на в’їзд Глісада Джуса (на честь українського військового льотчика Андрія Пільщикова з позивним «Джус»).

Вулиця Красноуральська стала Низинною, вулиця Іртиська — Мерлинською, провулок Іртиський — Чепельським, вулицю Іжевську перейменували на вулицю Цукрову, а однойменний провулок носить назву Заможного. Провулок Кольський відтепер називатиметься провулком Червоної Рути, провулок Ельбруський перейменували на провулок Буковельський, а провулок Єльнінський — Барвистий.

Читайте також: В Одесі перейменували п’ять вулиць на честь загиблих героїв

Вулиця Владивостоцька стала вулицею Шведською, однойменний провулок — Скандинавським, а в’їзд — Лірницьким.

Як повідомлялося, у січні 2024 року в Харкові перейменували вулицю Пушкінську та ще 64 об'єкти, назви яких були пов’язані з Росією.

Фото: Думка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-