На Вінниччині селищного голову судитимуть за розтрату пів мільйона гривень

На Вінниччині селищного голову судитимуть за розтрату пів мільйона гривень

Укрінформ
На Вінниччині селищного голову однієї з територіальних громад Тульчинського району судитимуть за розтрату пів мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно селищного голови однієї з територіальних громад Тульчинського району Вінницької області щодо розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах та службовому підробленні – видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що на початку жовтня 2021 року селищний голова уклав договір закупівлі селищною радою у приватного товариства автомобіля Hyundai Santa FE. Посадовець достовірно знав, що до селищної ради автівка не поставлена, право власності на неї за органом місцевого самоврядування не зареєстровано. Водночас він видав свідомо неправдиві видаткову накладну та акт прийняття-передання, в яких зазначено фіктивні відомості про прийняття селищною радою цього авто від приватного товариства. А відтак, селищною радою безпідставно перераховано на рахунок товариства 500 тис. грн.

Читайте також: На Хмельниччині працівниця банку привласнила ₴8 мільйонів допомоги родичам загиблих військових

Унаслідок зловживання своїм службовим становищем головою селищної ради вчинено розтрату бюджетних коштів у великому розмірі, чим спричинено шкоду територіальній громаді у сумі 500 тис. грн.

Судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вказані злочини передбачено покарання - позбавлення волі до восьми років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчим управління ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу УСР у Вінницькій області.

Як повідомлялося, на Вінниччині посадовцям одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України повідомили про підозру у розтраті майна на 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-