Із Запорізької області у березні евакуювали 30 мешканців

Із Запорізької області у березні евакуювали 30 мешканців

Укрінформ
Із Запорізької області у березні евакуювали до безпечних місць 30 цивільних мешканців. Влада області продовжує закликати виїжджати.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, передає Укрінформ.

«На сьогодні немає масової евакуації, мешканці відмовляються від неї. За березень евакуювалося ще 30 людей. Пік евакуації був у першу декаду березня. За останній тиждень, наприклад, погодилися евакуюватися лише дві людини», - сказав очільник області.

Він зазначив, що на сьогодні таких населених пунктів, де була б оголошена примусова евакуація, у Запорізькій області немає.

Але Федоров закликав мешканців регіону евакуюватися. Він нагадав, що під час евакуації люди, які виїхали, отримують допомогу - фінансову, гуманітарну, соціальну. В обласному центрі є організовані громадами штаби для переселенців, де можна отримати найнеобхіднішу підтримку.

Читайте також: За час повномасштабної війни у Запорізькій області поранені майже 1380 людей

«Ми точно будемо продовжувати закликати евакуюватися, щоб таких трагедій, як поранений 12-річний хлопчик, було якомога менше. Батькам слід подумати про своїх дітей і точно вивозити їх», - наголосив керівник ОВА.

За 2023 рік правоохоронці вивезли в безпечне місце 446 мешканців Василівського та Пологівського районів Запорізької області.

Як повідомлялося, за минулу добу внаслідок ворожого артилерійського обстрілу с. Долинка Пологівського району 12-річний хлопчик отримав контузію.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-