Начальник Полтавської ОВА прокоментував «звільнення» заступника мера і секретаря у Кобеляках

Начальник Полтавської ОВА прокоментував «звільнення» заступника мера і секретаря у Кобеляках

Укрінформ
На Полтавщині група "Прозорість і підзвітність" вивчить ситуацію в Кобеляках, де частина депутатів міськради "звільнила" заступника міського голови і секретаря.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, передає Укрінформ.

"Ситуація зі зміною керівництва у Кобеляцькій міській раді потребує врегулювання та залучення обласної влади до вирішення. Наступного тижня її розгляне робоча група “Прозорість і підзвітність", - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА наголосив, що консолідація зусиль на всіх рівнях є пріоритетом для області.

Напередодні голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький повідомив, що дев'ять депутатів Кобеляцької міської ради, двоє з яких понад тиждень як відкликані, взяли участь у зібранні й "звільнили" секретаря та заступника міського голови, а тоді стали шукати реєстратора, який би вніс відповідні незаконні зміни.

Біленький зазначив, що своїми діями депутати порушили і регламент, і Закон України "Про місцеве самоврядування", призначивши сесію "з сьогодні на завтра". Він попросив Мінʼюст, СБУ, ГУ Національної поліції України в Полтавській області надати правову оцінку "цього акту самовільного захоплення влади". За його словами, відповідні заяви до правоохоронців на місцях готуються.

Читайте також: В Одесі під час засідання групи «Прозорість та підзвітність» затримали голову ОТГ

Раніше у Фейсбуці Кобеляцької міськради були оприлюднені документи про рішення 39-го позачергового З'їзду політичної партії "НАШ КРАЙ" щодо відкликання депутатів Кобеляцької міської ради Фесюри Віктора Олександровича та Копельця Олександра Олександровича за народною ініціативою.

Фото з сайту poltava.to

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-