В останні вихідні березня буде тепло та сонячно, вдень до +24°

В останні вихідні березня буде тепло та сонячно, вдень до +24°

Погода
Укрінформ
Останній березневий вікенд принесе практично літнє тепло в усі регіони України - погода буде ясною і без опадів, а термометри покажуть рекордні для кінця березня цифри.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

У суботу, 30 березня, суттєво потеплішає по всій Україні. У східних областях, а також на Сумщині та Чернігівщині термометри покажуть +15…+18°. На півдні та в центрі країни очікується +18…+21°, на заході — +21…+24°.

Останній день березня буде сонячним і надзвичайно теплим для цієї пори. У Сумській та Полтавській областях стовпчики термометрів піднімуться до +16…+18°, але буде досить вітряно. В інших північних і центральних регіонах країни, а також на півдні повітря прогріється до +18…+21° (уночі — +6…+7°). У західних областях синоптики прогнозують удень +22…+24°, а вночі — +7…+10°.

Читайте також: Синоптики попереджають про сильний вітер

Квітень розпочнеться зі змінної хмарності без опадів. У Сумській, Чернігівській, Харківській і Полтавській областях 1 квітня очікується +16…+18° (уночі — +5…+7°). На сході, півдні та в центрі середня денна температура становитиме +19…+21° (уночі — +6…+9°). У західних регіонах погода на початку тижня буде літньою — +22…+24° (уночі — +7°).

Як додали у Sinoptik.ua, за погодою 30 березня наші предки визначали, якими будуть квітень і травень. Якщо небо було ясним, чекали на сонячну весну і раннє літо. Цвітіння берез у цей час вказувало на те, що решта весни буде теплою і скупою на дощі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-