В Одесі унаслідок ракетного удару пошкоджений ботанічний сад

В Одесі унаслідок ракетного удару пошкоджений ботанічний сад

Фото
Укрінформ
В Одесі унаслідок ракетного удару по рекреаційній зоні ввечері 25 березня пошкоджені адмінбудівля, теплиці та лабораторія ботанічного саду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Постраждали адмінбудівля, лабораторії, теплиці та бібліотека. Збитки обчислити важко, адже дуже постраждали теплиці, в яких знаходяться колекційні рослини. В нас немає наразі розуміння, чи підлягають будівлі ремонту», - розповіла директорка ботанічного саду Людмила Левчук.

За її словами, рослини наразі не можна залишати у пошкоджених теплицях через низьку температуру повітря.

В Одесі унаслідок ракетного удару постраждав ботанічний сад / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

«Коли приберемо скло, будемо дивитися, що робити далі. У нас немає критичних втрат рослин, проблема у відновленні самих теплиць. Зараз терміново будемо затягувати теплиці плівкою, щоб не загинули рослини», - каже директорка.

Читайте також: В Одесі розпочали демонтаж зруйнованої дроном частини багатоповерхівки

У ботанічному саду планують провести суботник, на якому охочі зможуть допомогти робітникам дендрарію прибрати вибите скло. Долучитися до благодійної акції можна у п’ятницю та суботу (29 та 30 березня) за адресою Французький бульвар 48/50 з 10:00 до 15:00.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ракетного удару по рекреаційній зоні Одеси ввечері 25 березня до лікарів за меддопомогою звернулися 10 людей. Пошкоджені навколишні будинки та Палац Спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-