Кудрицький: Ситуація із енергозабезпеченням Харкова залишається найважчою

Кудрицький: Ситуація із енергозабезпеченням Харкова залишається найважчою

Укрінформ
Ситуація із енергозабезпеченням міста Харків залишається найважчою. Втім, покращити її завдяки запровадженим заходам в Укренерго сподіваються вже до кінця наступного тижня.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає Укрінформ.

«Щоб ліквідувати наслідки російських атак на енергетичну інфраструктуру в Одесі, Хмельницькому та Кривому Розі, включити обладнання, яке було відключено або, можливо, частково пошкоджено, і забезпечити надійне електропостачання в цих регіонах, нам потрібно кілька днів», - сказав Кудрицький.

Він закликах мешканців цих міст ощадливо споживати електроенергію і бути готовими до обмеження енергопостачання при досягненні максимуму в години пік, щоб збалансувати ці енергетичні вузли.

За словами Кудрицького, складнішою ситуація є у Харкові.

Читайте також: У Харкові відновили електропостачання для 40% споживачів

«Найважча ситуація у Харкові. У нас є три сценарії, яким чином можна збільшити подачу електрики споживачам міста, ми зараз цими трьома шляхами йдемо паралельно. Ті одиниці обладнання, які ми зможемо заживити, дуже полегшать ситуацію для містян. Не хочу давати прогнозів, бо ситуація дійсно складна, але думаю, що в кінці наступного тижня або днів через 8-9 вдасться суттєво покращити ситуацію», - зауважив голова Укренерго.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок атаки російської армії по енергосистемі Харкова ще 200 тисяч абонентів залишаються без світла. Станом на 14:00 24 березня, у Харкові відновили електропостачання для 40% споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-