Синєгубов прокоментував підозру компанії, що будує фортифікації на Харківщині

Синєгубов прокоментував підозру компанії, що будує фортифікації на Харківщині

Укрінформ
Компанія, яку Бюро економічної безпеки підозрює у спробі розтрати 20 млн грн, продовжує будувати фортифікації на Харківщині.

Як передає Укрінформ, про це сказав начальник ОВА Олег Синєгубов, коментуючи заяву бюро.

"До обласної військової адміністрації ця історія не має жодного відношення. Це виключно мова йде про господарську діяльність того чи іншого підрядника. По-друге, адміністрація може нести відповідальність після того, як підписані фінальні акти про виконання робіт і сплачені остаточні суми. Усе інше – це процес”, - сказав Синєгубов.

За його словами, ОВА зараз передає СБУ документи на 37 тис. аркушів, що стосуються процесу будівництва фортифікаційних споруд.

"Зараз у всіх підрядників у казначействі відкриті авансові рахунки. Держказначейство в тому числі має право перевіряти платежі. Мова йшла про те, що компанія, за інформацією БЕБ, мала намір перерахувати 20 млн грн на суб’єкт господарювання, на думку бюро, із сумнівною репутацією. Це виключно господарська діяльність підприємства. Я думаю, що розслідування щодо цього буде тривати. Якщо встановлять якісь порушення у суб'єкта господарювання, нехай несе за це відповідальність", - наголосив начальник ОВА.

Читайте також: На Харківщині вже будують другу оборонну лінію - ОВА

Він додав, що компанія продовжує працювати за угодою.

“Вона будує, угоду підряду виконує. Далі буде перевірятись якість, ціна, об’єми виконаних робіт”, - зазначив Синєгубов

За його словами, був лише один випадок розірвання договору на будівництво фортифікацій: заявлені підрядником потужності не відповідали фактичним.

“Якщо б вони залишилися, то змущені були б звертатися до сторонніх підрядників, що призвело б до збільшення вартості”, - пояснив Синєгубов.

Як повідомлялося, 21 березня БЕБ заявило, що запобігло розтраті понад 20 млн грн бюджетних коштів на будівництві фортифікаційних споруд на Харківщині. За даними бюро, підприємство неодноразово ставало переможцем тендерних торгів, загалом мало отримати за договором понад 240 млн грн. У БЕБ зазначили, що частину коштів було переведено на рахунки фізичної особи - підприємця, зареєстрованого у січні 2024 року. За даними бюро, ця особа фактично працює адміністратором закладу харчування, тобто не має відношення до будівництва. Водночас після отримання коштів вона намагалась перерахувати їх на рахунок компанії, що може бути пов’язана із діяльністю так званих "конвертаційних центрів”.

Вихідні платежі по рахунках фізособи підприємця зупинено - 20,45 млн грн заблоковано. Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-