На Київщині розпочався курс з військової справи для цивільних

На Київщині розпочався курс з військової справи для цивільних

Фото
Укрінформ
У Київському обласному Центрі підготовки населення до національного спротиву стартував перший безкоштовний курс для цивільних.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«16 березня у Київському обласному Центрі підготовки населення до національного спротиву стартував перший безкоштовний курс для цивільних. Кількість учасників – близько 100 осіб. Курс триватиме 7 тижнів – у вихідні дні», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що програма навчання включає 16 напрямків, в тому числі тактичну та вогневу підготовку, тактичну медицину, роботу з БПЛА, виживання, протидію ворожим ІПСО та інше.

У Київській ОВА зауважили, що відкрив перший семитижневий курс ветеран, директор Київського обласного Центру підготовки населення до національного спротиву Володимир Авдєєнко. У своєму зверненні до учасників курсу він зауважив, що кожен українець має бути готовим захистити свій дім та країну.

«Наше завдання – дати вам базові знання з військової підготовки та відповідні навички. Я став на захист країни у 2022 році. І ми всі пам’ятаємо, що відбувалося тоді. До захисту Київщини приєдналось багато добровольців, які до цього не бачили зброї, не бачили турнікетів, не мали тактичного одягу. Зараз вже 2024 рік. І ми всі маємо бути готові зустрітися з ворогом. Нацспротив має стати національною ідеєю», – підкреслив Авдєєнко.

Навчальний курс розпочався лекцією з національно-патріотичного виховання, яке є однією з дисциплін курсу. Її провів відомий історик та офіцер 3-ї ОШБр Олександр Алфьоров.

Читайте також: Відбулася прем'єра другого фільму про тероборону із циклу «Готові до спротиву»

Як повідомляв Укрінформ, у цьому році у профтехах семи областей України навчатимуть новій професії – «Оператор дистанційно керованих апаратів» або просто: «оператор цивільного дрона».

Фото: Нацспротив

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-