На Тернопільщині перевірили питну воду з криниць - відхилень не зафіксували

На Тернопільщині перевірили питну воду з криниць - відхилень не зафіксували

Укрінформ
На Тернопільщині перевірили питну воду з криниць приватних домогосподарств у селі поблизу пошкодженого інфраструктурного об’єкта, відхилень, пов’язаних з надзвичайною ситуацією, немає.

Про це повідомила Тернопільська ОВА, передає Укрінформ.

«Відхилень за мікробіологічними, органолептичними показниками - немає. Наші фахівці зафіксували у кількох взірцях незначне перевищення за вмістом амонію, нітратів та перманганатної окиснюваності, що не є наслідком надзвичайної ситуації", - повідомила Нінель Цяпа, начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління держпродспоживслужби в Тернопільській області.

За її словами, виявлені відхилення вказують на ймовірне джерело забруднення органічними речовинами, можливо внаслідок приватної господарсько-побутової діяльності на території індивідуальних домоволодінь. Такі ж показники у цих криницях були в попередні роки під час здійснення забору води.

Домогосподарства, де не зафіксовано перевищення норм вмісту досліджуваних речовин, можуть користуватися водою з криниці.

Читайте також: Населеному пункту на Тернопільщині повернули газ, який відключали після атаки дронів

Власникам криниць, в яких виявлені відхилення у показниках, фахівці рекомендують використовувати воду централізованого водопостачання або бутильовану, а також провести очищення та дезінфецію криниць, після чого будуть проведені повторні лабораторні дослідження.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині фахівці відібрали зразки води в місцевих криницях та відкритих водоймах поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури після нічної атаки дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-