Ракетна атака на Кривий Ріг: пошкоджені 400 квартир у 31 багатоповерхівці

Ракетна атака на Кривий Ріг: пошкоджені 400 квартир у 31 багатоповерхівці

Укрінформ
Під час ворожої атаки на Кривий Ріг пошкоджень зазнали понад 400 квартир у 31 багатоповерхівці, два дитячих садочки, п'ять шкіл, два заклади профтехосвіти, магазин та інші об'єкти міста.

Про це у Фейсбуці написав голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Вчора (12 березня - ред.) близько 18.30 ворог вчинив черговий терористичний акт проти мирного населення нашого міста. Нелюди атакували ракетами мирні квартали. Були три влучання, у тому числі по дев'ятиповерховому будинку на Східному-1 та по п'ятиповерхівці у Металургійному районі. ... Наразі встановлено, що були пошкоджені понад 400 квартир, 31 багатоповерхівка, 2 садочки, 5 шкіл, 2 заклади профтехосвіти, підприємство, адмінбудівля, магазини та інші об'єкти нашого міста", - зазначив Вілкул.

Він зазначив, що загалом за медичною допомогою звернулися 50 жителів міста, з них 12 дітей. При цьому постраждали і зовсім немовлята - двомісячний хлопчик та одинадцятимісячна дівчинка.

"Усіх, кого було необхідно - це 21 людина, одразу доправили в лікарні міста. Зараз у лікарнях перебувають 10 дорослих (шість із них важкі, при тому, що одна жінка дуже важка) та семеро дітей (з них одна дитина важка). Лікарі борються за їхнє життя, надається вся необхідна допомога. Троє людей виписані, одна дитина, яка раніше була у тяжкому стані, стабілізована і зараз у стані середньої тяжкості. Амбулаторно медичну допомогу надано 29 пацієнтам, троє з них – діти. Життя людей – це головне", - додав голова Ради оборони Кривого Рогу.

Читайте також: У Кривому Розі оголосять день жалоби за загиблими внаслідок обстрілу

Також він зауважив, що протягом години після атаки в місті розгорнули два штаби допомоги людям. Вони працювали цілодобово.

"Видавали людям будматеріали, ОСБ, тарпаулін, плівку та інше, щоб можна було тимчасово закрити вікна в квартирах. Склити і міняти вікна будемо потім. Було розгорнуто пункти обігріву, організовано харчування, кому необхідно - було надано психологічну допомогу. Тим, кому це було необхідно, було надано допомогу в розселенні - ці люди забезпечені і тимчасовим житлом, і харчуванням, і всім необхідним. Поки що звернулося вісім осіб, але якщо у когось виникне така потреба – можна звернутися до штабів, або своїх райвиконкомів", - запевнив Вілкул.

Туди люди можуть звертатися з питань розселення, отримати будматеріали, написати заяву на матеріальну допомогу та з будь-яких інших питань. За інформацією керівництва міста, наразі вже прийнято 529 звернень про надання матеріальної допомоги за пошкоджене майно. Ще 83 жителям надали допомогу працівники Центру "Віза" з оформлення документів, оформлення заявок до "Дії" та інших питань. Штаби працюватимуть і завтра з 8-ї ранку до 17.00.

Крім того, у районах вже до 8-ї ранку були створені спеціальні комісії і вони ведуть роботу з визначення суми збитків у кожному конкретному випадку. Насамперед допомогу з міського бюджету в розмірі 40 тис. грн нададуть 40 власникам найбільш постраждалих квартир у Довгинцівському районі та 15 мешканцям найбільш постраждалих квартир у Металургійному районі на вирішення негайних потреб.

Читайте також: У Сумах з-під завалів п’ятиповерхівки дістали тіло другої загиблої людини

Вілкул наголосив, що робота з ліквідації наслідків ударів триває. Задіяні 25 бригад комунальників та 22 одиниці комунальної техніки.

Як повідомлялося, ворог атакував Кривий Ріг увечері 12 березня. Загинули п'ятеро людей, поранень різного ступеня тяжкості зазнали 50 осіб, серед них 12 дітей. Найменшим усього лише 2 місяці та 11 місяців. Госпіталізовано 20 людей, зокрема 9 дітей. У тяжкому стані досі перебувають 4 дорослих та 2 дітей. Амбулаторно лікуються 23 особи, в тому числі троє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-