На Житомирщині серед ветеранів популяризують кіберспорт

На Житомирщині серед ветеранів популяризують кіберспорт

Фото
Укрінформ
У Житомирській області серед ветеранів популяризують кіберспорт, залучаючи їх до участі в турнірах. Це сприяє адаптації ветеранів та відновленню навичок, втрачених через травми і поранення.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів засновник мережі комп’ютерних клубів, голова громадської організації «Кіберспорт Житомирщини», голова Федерації кіберспорту в Житомирській області Георгій Прищак.

«Ще до повномасштабної війни ми зібрали команду з п’яти ветеранів АТО/ООС, з якою працював тренер із кіберспорту, але потім це все довелося призупинити. Разом із громадською організацією «Палай», яка займається допомогою в реабілітації та адаптації ветеранів, ми вирішили відновити цю діяльність, щоб допомогти їм поринути у кіберспорт. Важливо, аби при цьому ветерани не відчували себе не такими, як інші. Наша мета в тому, щоб ветерани знайшли для себе нові захоплення. Зараз турніри з кіберспорту ми проводимо регулярно. Зокрема, на вихідних турнір проходив у Коростені», - сказав Прищак.

На Житомирщині серед ветеранів популяризують кіберспорт / Фото: Коростенська міська рада

За його словами, ветерани легко навчаються і демонструють позитивні результати. Використання мишки та клавіатури сприяє розвитку реакції та моторики, адже багато військових повертаються з війни із травмами.

«Ми плануємо також організовувати для ветеранів тренування у спортивних залах. Такі заняття допомагають їм адаптуватися, спілкуватися між собою, знаходити однодумців. Кіберспорт має неймовірну аудиторію у всьому світі, і є нагальна потреба у професійних гравцях», - додав голова Федерації кіберспорту області.

Читайте також: Українці здобули вже 34 медалі на змаганнях у США серед поранених військових та ветеранів війни

Прищак зауважив, що разом із громадською організацією «Палай» планують масштабувати такі турніри з кіберспорту за участі ветеранів та залучити до них якомога більше людей.

Наступний турнір планують провести найближчим часом у Житомирі.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області презентували футбольний клуб «Покрова АМП» для гравців з ампутаціями.

Фото: Коростенська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-