До $7 тисяч за фейкову інвалідність: на Миколаївщині викрили ще одну схему для ухилянтів

До $7 тисяч за фейкову інвалідність: на Миколаївщині викрили ще одну схему для ухилянтів

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині оголосили підозру учасникам злочинної групи, яка сприяла в незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

По це повідомляє поліція Миколаївської області, передає Укрінформ.

"Організувавши злочинну схему, п’ятеро фігурантів підробляли медичні справи для визнання фахівцями медико-соціальної експертної комісії чоловіків призовного віку інвалідами певної групи. Це у подальшому сприяло зняттю їх із військового обліку та виїзду за кордон", - ідеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, 44-річна жителька Нової Одеси мала особисті знайомства та корумповані зв’язки у держорганах та установах на території Миколаєва. У вересні минулого року вона організувала схему з виготовлення підроблених документів про стан здоров’я чоловіків призовного віку для визнання їх інвалідами.

Свої послуги зловмисниця оцінювала від 4 000 до 7 000 доларів з однієї особи, ці гроші розподілялися між членами організованої групи. До незаконної діяльності вона залучила двох посередників.

Також до складу групи входила 50-річна посадовиця обласного центру медико-соціальної експертизи. Ще одна фігурантка - 65-річна медична працівниця - за фіктивними описами хвороб виготовляла направлення для стаціонарного лікування й отримання недостовірних документів.

У ході обшуків правоохоронці вилучили у членів угруповання комп’ютерну техніку, копії документів ухилянтів, медичну документацію, гроші у сумі 29 400 доларів і 80 тисяч гривень, а також інші докази протиправної діяльності.

Організаторці суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 610 400 гривень, іншим учасникам угруповання – домашній арешт.  Зловмисникам загрожує позбавлення волі до дев'яти років.

Читайте також: Підробляли довідки для ухилянтів: у Вінниці перед судом постануть працівники ТЦК

Як повідомлялося, у Миколаєві затримали лікаря-інтерна за пособництво в отриманні хабаря. За даними слідства, медик запропонував пацієнту уникнути мобілізації за допомогою фіктивної довідки. Вартість документа оцінив у 12 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-