«Білі янголи» під ворожим вогнем евакуювали з Авдіївського напрямку ще п’ятьох людей

«Білі янголи» під ворожим вогнем евакуювали з Авдіївського напрямку ще п’ятьох людей

Відео
Укрінформ
На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі янголи» під ворожим вогнем евакуював з Авдіївського напрямку ще п’ятьох людей.

Про це повідомила поліція Донецької області, передає Укрінформ.

«З Авдіївського напрямку «Білі янголи» вивезли 5 людей… Евакуаційний екіпаж безпечно вивіз з-під вогню літнє подружжя, 90-річну жінку з сином та ще одну пенсіонерку, будинок якої зруйнували окупанти», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські війська прицільно вдарили по житловому сектору, де в цей час поліцейські допомагали людям зібрати речі, на щастя, ніхто не постраждав.

За інформацією правоохоронців, ворог не припиняє штурмувати населені пункти Очеретинської громади, тому кількість охочих виїхати збільшується.

Про евакуацію попросила маломобільна мешканка села Новоселівка Перша. Ворожі снаряди зруйнували її будинок, тож вона вимушена шукати прихисток на безпечній території.

Разом з жінкою залишили рідну домівку інші мешканці населеного пункту – чоловік та його 90-річна матір.

Літнє подружжя з села Уманське з виїздом не поспішало, бо мало чимале домашнє господарство, проте безперервні атаки росіян останніми днями спонукали їх евакуюватися. Із собою люди забрали козу, собаку, курей і качок. Виїзд родини відбувався під ворожим обстрілом.

Читайте також: «Білі янголи» у розпал боїв евакуювали з Авдіївського напрямку 26 людей

Поліція вкотре закликала мешканців прифронтових населених пунктів врятувати своє життя та евакуюватися. Телефон евакуаційної групи «Білий янгол» на Авдіївському напрямку - 066-56-19-102.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини наразі залишаються близько 514 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 355 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-