У Чернівцях поліція перевіряє ймовірне цькування учнів працівницею ювенальної поліції

У Чернівцях поліція перевіряє ймовірне цькування учнів працівницею ювенальної поліції

Укрінформ
У Чернівцях батьки школярів однієї з гімназій звинуватили ювенальну поліцейську у цькуванні їхніх дітей. Поліція проводить службове розслідування.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області, передає Укрінформ.

"Учора ввечері, 6 березня, під час моніторингу соціальних мереж інтернету співробітники поліції Буковини виявили допис щодо можливих неправомірних дій поліцейської стосовно учнів одного із навчальних закладів обласного центру. За інформацією, поширеною у дописі, одразу було розпочато ретельну перевірку", - йдеться у повідомленні.

В обласній поліції вже призначили службове розслідування, за результатами якого буде прийнято відповідне рішення щодо поліцейської.

Окрім того, 7 березня до поліції надійшли звернення від батьків дітей щодо можливих неправомірних дій керівництва навчального закладу та працівниці поліції. Наразі триває перевірка інформації, викладеної у дописі та у зверненні батьків, зазначили в обласній поліції.

Читайте також: Всі школи Франківська перевірять на булінг після випадку з учнем, який збирав гроші для ЗСУ

Напередодні мати одного з учнів у Фейсбуці розповіла про те, що під час цього візиту поліцейської до гімназії №5 "Інтеграл" майже всі діти плакали.

"Вчора наших дітей попередили, що у школі планується візит представників правопорядку та з ними проводитиметься бесіда на тему поведінки у школі. Сьогодні представниця ювенальної поліції почала своє «навчання» у вигляді погроз дітям, неповнолітнім дітям!!! Однією з форм залякування було схиляння до прибирання дітьми поліцейської дільниці. Іншим погрожувала, що здасть у дитячий будинок", - йдеться у дописі матері одного з учнів гімназії.

Вона розповіла, що під час такої виховної бесіди була присутня директорка школи і класний керівник. Також у мережі оприлюднили частину аудіозапису розмови поліцейської із учнями. На ньому чутно, як деяких учнів за неправильні відповіді на питання змушують присідати та ставати у планку. Одну з учениць, яка відмовилася це робити, вигнали з класу.

Тим часом, службове розслідування щодо правомірності дій директорки закладу проведуть і в управлінні освіти Чернівецької міської ради. Адже обурені батьки учнів вимагають звільнити керівницю гімназії.

"Я спілкувалася із батьками, вони дуже обурені цією ситуацією. Кажуть, що у дітей залишилися психологічні травми. Були діти, яким ставало зле під час інтенсивних присідань на тій бесіді. Батьки налаштовані дуже серйозно. З їхніх слів, ситуація із приниженням дітей у школі не вперше. Тому вимагають покарати директорку", - сказала у коментарі кореспондентові Укрінформу начальниця управління освіти Чернівецької міськради Ірина Ткачук.

Читайте також: Кібербулінг дітей у соцмережах: Лубінець звернувся до Міносвіти та Нацполіції

У коментарі Суспільному директорка гімназії №5 Віра Сопетик зауважила, що таку виховну бесіду організували з учнями 5 та 8 класів через доповідні записки класних керівників. Зокрема один з вчителів скаржився на неодноразове приниження з боку учнів.

"Діти приходять на уроки без домашніх завдань, зошитів та підручників. Спільні збори з батьками не дали результатів. Батьки вірять дітям, що їм не задають домашніх завдань і що іноді вчителів не було на уроках", – прокоментувала Сопетик.

Директорка запевнила, що під час таких зустрічей приниження та насилля щодо учнів не було. Тому вважає, що підстав для її звільнення немає.

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківську поліція перевіряє факт булінгу школяра, який збирав кошти для військових.

Фото: Суспільне Чернівці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-