У Мукачеві провели толоку на Алеї тюльпанів волонтера Романа Жука

У Мукачеві провели толоку на Алеї тюльпанів волонтера Романа Жука

Фото
Укрінформ
У Мукачеві містяни проводять толоки, аби підготувати до цвітіння Алею тюльпанів Романа Жука - відомого волонтера, фотографа, який загинув у травні 2022 року.

Ініціював толоку мукачівський гід, волонтер Максим Адаменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Мукачеві провели толоку на Алеї тюльпанів волонтера Романа Жука/Фото: Максим Адаменко

"Звісно, у нас в місті є комунальники - цим могли б зайнятися вони, але я вірю в те, що у нашому місті також є і люди, які уміють дбати про пам'ять тих мукачівців, хто віддав своє життя на війні. Саме таким був Роман Жук, який пішов на війну добровольцем та загинув. Саме таких мукачівців ми закликали прийти разом на алею тюльпанів, які в пам'ять про чоловіка посадила його дружина. Саме такі люди й прийшли", - розповів Адаменко.

Сьогодні відбулася вже третя толока на Алеї тюльпанів Романа Жука. Доти небайдужі мукачівці збиралися двічі минулого тижня.

Загалом на алеї посаджено 13 тисяч цибулин. Квіти розпустяться наприкінці березня - квітні.

Читайте також: У Харкові демонтували алею комсомольців

Адаменко зазначив, що Алея тюльпанів пам'яті Романа Жука стала одразу улюбленою локацією у містян та гостей міста та нині є туристичною родзинкою Мукачева.

Алею тюльпанів пам'яті Романа Жука у Мукачеві заклала його дружина Олена Жук у жовтні 2022 року. Цибулини надсилали друзі та знайомі.

Як повідомляв Укрінформ, волонтер з Мукачева Роман Жук, фотограф, співзасновник екологічного руху Chysto.de, який опікувався Закарпатським морем, загинув на війні у травні 2022 року.

Фото: Максим Адаменко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-