Суд дав 15 років тюрми соратнику Киви, який «зливав» Росії локації ППО на Дніпропетровщині

Суд дав 15 років тюрми соратнику Киви, який «зливав» Росії локації ППО на Дніпропетровщині

Укрінформ
До 15 років позбавлення волі засудили російського агента, який передавав росіянам локації української протиповітряної оборони у Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

«Зловмисник входив до найближчого оточення зрадника Іллі Киви, якого наприкінці 2023 року ліквідували в Росії, де він переховувався від правосуддя. Також засуджений очолював у Дніпрі громадське об’єднання, яке було підконтрольне забороненій партії ОПЗЖ», - ідеться у повідомленні.

Ворожий агент залишився у Дніпрі після початку повномасштабного вторгнення РФ для проведення підривної діяльності на користь російських загарбників.

За даними слідства, зловмисник намагався виявити та передавав агресору локації української ППО поблизу обласного центру.

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника під час спецоперації на території регіону восени 2022 року.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми.

Читайте також: СБУ затримала жінку, яка наводила російські ракети на Харків

Як зазначили в СБУ, «засудженим є місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму, який у 2014 році познайомився з Кивою». «Після 24 лютого 2022 року чоловік перейшов на прямий зв'язок з представником російської розвідки. Для комунікації використовували анонімні чати в популярному месенджері», - додали у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111(державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, за рік співробітники СБУ виявили в Україні 47 російських агентурних мереж. З початку війни затримали понад 2 тисячі держзрадників і понад 5 тисяч колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-