Із Мар’їнської й Очеретинської громад Донеччини вже евакуювали всіх дітей

Із Мар’їнської й Очеретинської громад Донеччини вже евакуювали всіх дітей

Фото, відео
Укрінформ
Із Мар’їнської й Очеретинської громад Донецької області вже евакуйовані всі діти.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство внутрішніх справ повідомило у Фейсбуці.

«73 дитини з 9-ти прифронтових населених пунктів – тепер у безпеці. Безпечно виїхати з-під вогню дітям та їхнім сімʼям допомогли поліцейські з групи «Білий янгол», - зазначили у відомстві.

Водночас рятувальники за минулі вихідні (24 та 25 лютого) допомогли евакуювати з небезпечних прифронтових районів ще п'ятьох дітей, одного з них - із зони активних бойових дій, повідомило у Фейсбуці Головне управління ДСНС у Донецькій області.

«За минулі вихідні рятувальники евакуаційної групи ФЕНІКС разом із поліцейськими евакуювали п'ятьох мешканців прифронтового села Новоселівка Перша та смт Желанне Покровського району, з них 1 дитина (2 жінки - мешканки с. Новоселівка Перша, ще 2 жінки та дитина - жителі смт Желанне)», - йдеться у повідомленні.

Також протягом минулих вихідних співробітники Служби порятунку надали допомогу під час евакуації в Покровському та Бахмутському районах 30 особам, з них - чотирьом дітям.

Читайте також: Попри збільшення кількості обстрілів, жителі прифронтових громад Запоріжжя не хочуть виїжджати

У МВС нагадали, що в регіоні триває 5-й етап примусової евакуації дітей із зони бойових дій. На сьогодні залишилося вивезти всіх із Торецької громади.

Як повідомлялося, на території всієї Донецької області оголошена обов'язкова евакуація, із прифронтових громад - примусова.

Наприкінці січня Координаційний штаб ухвалив рішення про примусову евакуацію людей із сіл Мар'їнської й Очеретинської громад Донецької області. Ідеться загалом про дев'ять населених пунктів, а саме: Антонівка, Іллінка, Зоряне, Олександропіль, Желанне Друге, Межове, Восход, Новоселівка Перша та Желанне.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-