На вихідних в Україні буде хмарно, подекуди незначні дощі, на заході прогріє до +14°

На вихідних в Україні буде хмарно, подекуди незначні дощі, на заході прогріє до +14°

Погода
Укрінформ
Погода на вихідних 24-25 лютого в Україні буде типовою напередодні весни – хмарною, із плюсовою температурою та невеликими дощами. Нічні морози затримаються лише на сході країни.

Про це Укрінформу повідомили вSinoptik.ua.

За даними синоптиків, субота буде хмарною із проясненнями, дощі пройдуть лише у Чернівецькій, Івано-Франківській і Закарпатській областях (в Ужгородському районі – до 20,4 мм). У західних, центральних, південних і північних областях стовпчики термометрів піднімуться до +9…+12 °С (уночі – до +1…+3 °С). На сході повітря прогріється до +4…+7 °С, уночі очікується температура близько 0 °С.

У неділю небо над Україною також буде затягнуте хмарами, але сонце подекуди крізь них пробиватиметься. Опадів синоптики не прогнозують. На сході та північному сході середня денна температура становитиме +4…+7 °С, уночі – близько 0 °С. На півночі термометри покажуть близько +7…+9 °С (уночі +2…+4 °С), на півдні, у центрі та на північному заході – +10…+12 °С (уночі +3…+6 °С), на заході – +11…+14 °С (уночі +6...+8 °С). Погода поки не стабілізувалася, і надворі може відчуватися холодніше.

Новий тиждень розпочнеться зі змінної хмарності без опадів, лише на заході подекуди можливі незначні дощі. Найпрохолодніше у понеділок буде в Сумській, Луганській і Харківській областях: усього +2…+4 °С (уночі -2…-4 °С). У центрі країни очікується +5…+7 °С (уночі +2…+4 °С). У південних регіонах України стовпчики термометрів удень піднімуться до +7…+10 °С (уночі – до +3 °С), а в західних областях погода на початку тижня потішить +12…+14 °С (уночі +6…+8 °С).

Читайте також: У Києві з початку лютого вже зафіксували шість температурних рекордів

Синоптики також попереджають, що через нестабільну температуру та вихід річок із берегів 22-27 лютого затопить деякі дороги у Шосткинському районіСумської області та в Ніжинському, Чернігівському, Корюківському й Новгород-Сіверському районах Чернігівщини. Транспортне сполучення може бути порушено також поблизу сіл, розташованих уздовж річок Сож і Дніпро у Чернігівському районі Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-