На деокупованій Херсонщині розмінували близько 30% території

На деокупованій Херсонщині розмінували близько 30% території

Укрінформ
На деокупованій Херсонщині розміновано близько 29% від загальної площі територій.

Про це у Телеграмі повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Двісті тисяч гектарів правобережної Херсонщини – розміновано. Це близько 29% від загальної площі територій», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цьому передувала небезпечна й кропітка робота вибухотехніків. Нині Херсонщину щодня роблять безпечнішою 1060 саперів. Серед них – фахівці ДСНС, ЗСУ, ДССТ, НПУ, а також організацій Danish Refugee Council, HALO Trust, Norwegian People's Aid та Demining Solution.

Прокудін розповів, що кількість вибухотехніків, які працюють у регіоні, вдалося значно збільшити завдяки рішенням, ухваленим під час засідання Конгресу місцевих і регіональних рад при Президентові.

Більшість розмінованих територій, а саме 173 тисячі гектарів – землі сільськогосподарського призначення.

Читайте також: На Харківщині вибухотехніки виявили мінне поле біля інфраструктурних об'єктів

Як повідомляв Укрінформ, станом на 14 лютого на деокупованій Херсонщині сапери обстежили понад 200 тис. га територій, понад 173 тис. га з них – землі сільгосппризначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 146 тис. вибухонебезпечних предметів.

За словами начальника Херсонської ОВА, у кожній громаді будуть групи розмінування, бо ця робота – на роки.

Станом на 9 січня 2024 року на деокупованій Херсонщині було розміновано понад 24,5% території, область щодня обстежували понад 800 піротехніків, для порівняння - у березні минулого року їх було 80.

Фото: Олександр Прокудін / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-