Керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП знову послабили запобіжний захід

Керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП знову послабили запобіжний захід

Укрінформ
Суд у Черкасах продовжив нічний домашній арешт митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Феодосію (Денису Снєгірьову), скоротивши час його перебування під арештом на дві години.

Пр це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Прокурор Вадим Коломієць на початку засідання попросив продовжити нічний домашній арешт (з 22:00 до 06:00) терміном ще на два місяці. "Є необхідність продовжити запобіжний захід. Ризики, які були встановлені, попередньо не змінились: особа може переховуватись від суду та впливати на свідків. Частково ризики підтвердились: підсудний вчинив повторний злочин, і зафіксований факт порушення домашнього арешту", – зазначив він.

Зі свого боку, адвокат підсудного заперечив необхідність продовження нічного домашнього арешту та клопотав про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання.

Підсудний Феодосій розповів, що не бачить різниці між особистим зобовʼязанням та нічним арештом, а також зазначив, що це – перешкоджання його діяльності – служінням, оскільки він на вечірні не може піти служити, бо йому треба встигати повертатися в Київ додому.

Суддя після повернення з нарадчої кімнати оголосила про продовження нічного домашнього арешту ще на два місяці. Утім, час утримання під нічним домашнім арештом скоротили на дві години: з 22-ї вечора перенесли на 23-тю – і до пʼятої ранку, замість шостої, як було до того.

Читайте також: Черкаського митрополита УПЦ МП Феодосія відправили під домашній арешт

Як повідомлялося, працівники СБУ 20 лютого 2023 року повідомили про підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП за ст. 161 Кримінального кодексу України у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. У квітні минулого року Феодосій отримав підозру за заперечення збройної агресії Росії, а в жовтні – за розпалювання релігійної ворожнечі під час домашнього арешту.

20 грудня 2023 року митрополиту Феодосію в суді пом'якшили запобіжний захід з цілодобового на нічний домашній арешт.

Фото: Суспільне Черкаси

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-