Сапери ЗСУ «очищатимуть» деокуповані території за допомогою іноземних комплексів GCS-200

Сапери ЗСУ «очищатимуть» деокуповані території за допомогою іноземних комплексів GCS-200

Фото
Укрінформ
Інженерно-саперний батальйон Командування сил підтримки ЗСУ розпочне очищати деокуповані українські території за допомогою машин механізованого розмінування GCS-200.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони.

«Невдовзі інженерно-саперний батальйон Командування сил підтримки ЗСУ розпочне очищати деокуповані українські території за допомогою машин механізованого розмінування GCS-200 (Global Clearance Solutions)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, це швейцарсько-німецька безпілотна багатоцільова платформа, що керується дистанційно. Під час розмінування міни підриваються або знищуються робочим механізмом, який має низку модифікацій та застосовується відповідно до умов, у яких працює.

Як гусенична машина, GCS-200 дуже маневрена і може виконувати поворот на місці з мінімальним радіусом приблизно в 4 метри. Платформи GCS використовують у більш ніж 40 країнах світу – вони зарекомендували себе як надійний та ефективний засіб для розмінування, підкреслили у Міноборони.

Читайте також: В Україні працюють 3,5 тисячі саперів, але цього недостатньо - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний, який координує напрям гуманітарного розмінування, зазначив, що в Україні на сьогодні працюють 3,5 тисячі саперів, але цього недостатньо для розмінування забруднених вибухонебезпечними предметами територій.

Швейцарська компанія Global Clearance Solutions (GCS) у грудні оголосила, що до середини 2024 року планує доставити в Україну 60 машин для розмінування.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-