СБУ затримала російську агентку, яка вистежувала бронетехніку Сил оборони під Бахмутом

СБУ затримала російську агентку, яка вистежувала бронетехніку Сил оборони під Бахмутом

Укрінформ
Контррозвідка СБУ затримала російську агентку, яка розвідувала місця базування особового складу та важкого озброєння Сил оборони в районі Бахмута Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Зловмисницею виявилася жителька Костянтинівки. Встановлено, що працювала вона на Федеральну службу безпеки РФ.

У поле зору російської спецслужби жінка потрапила через свою антиукраїнську активність у чатах прокремлівських телеграм-каналів. Завербували її дистанційно наприкінці 2022 року.

Для збору розвідданих у різних локаціях ворожа агентка використовувала громадський транспорт – об’їжджала прифронтові населені пункти та приховано фотографувала потрібні загарбникам об’єкти. У зоні її особливої уваги були підрозділи Сил оборони України на бронеавтомобілях, зокрема типу Bushmaster.

З метою конспірації зловмисниця постійно змінювала маршрути. Зібрані відомості вона передавала через месенджер своєму куратору. Ним виявився кадровий співробітник ФСБ, який перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Розвідінформація необхідна була загарбникам для підготовки ракетно-артилерійських ударів по місцях дислокації підрозділів Збройних сил України.

За виконані завдання російська агентка отримувала від ФСБ грошову «винагороду», що надходила на її банківську картку.

Читайте також: СБУ затримала чотирьох ворожих агітаторів, серед них - тіктокер з Одеси

СБУ своєчасно викрила російську агентку, чим запобігла реалізації ворожих планів щодо вогневого ураження українських об’єктів.

Після поетапного документування злочинних дій правоохоронці затримали фігурантку в момент, коли вона намагалася виявити і сфотографувати пункт можливого базування українських захисників.

У затриманої вилучений телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь Росії.

Жінці оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

На цей час підозрювана перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: Суд дав 15 років тюрми агенту ФСБ, який шпигував за літаками ЗСУ на Дніпропетровщині

Як повідомляв Укрінформ, раніше СБУ затримала інформатора російських спецслужб, який збирав розвідувальні дані про військові аеродроми, пункти управління та склади з боєприпасами на території Кіровоградської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-