В окупованому Донецьку немає водопостачання, люди топлять сніг

В окупованому Донецьку немає водопостачання, люди топлять сніг

Фото
Укрінформ
В окупованому російською армією Донецьку немає водопостачання, люди змушені збирати та витоплювати сніг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал ASTRA.

«Жителі Донецька скаржаться на відсутність води, їм доводиться топити сніг. У деяких будинках немає опалення та електрики», - йдеться у повідомленні з посиланням на місцевих жителів Донецька.

Публікуються декілька прикладів скарг та обурень містян з цього приводу. 

Так, люди пишуть: «Шановний Денисе Пушиліне (ватажок «ДНР» - ред.), може, досить піаритися і дарувати троянди на ВДНГ (Виставка досягнень народного господарства в Москві – ред.), може, час зайнятися проблемами Донецька?»; «Води немає, я зараз піду сніг збирати. 21 століття».

А одна з мешканок мікрорайону Текстильник пише: «Вулиця Терешкової, 3; четвертий під'їзд. 19 година. За графіком подача води - о 17 годині. Ось, будь ласка, ми стоїмо. У середу вода йшла рівно 50 хвилин, під'їзд не встиг набрати. Зараз початок 20-ї, ми всі стоїмо. Стоїть бабуся. Вона живе на 9 поверсі одна, і вже тиждень вона залишається без води. Я, наприклад, зараз іду набирати сніг».

Зазначається, що крім проблем із водою, у місті Донецьк є проблеми з теплом і світлом, скаргами про це заповнені усі місцеві чати.

Читайте також: У Сєвєродонецьку кількість росіян-гастролерів переважає місцевих жителів - ОВА

«На житловому майданчику Цегляний (Кирпичний), вже шостий місяць пішов без електрики, куди тільки люди не писали, не дзвонили. І газу немає, вважай, два роки», - пише жінка з Донецька. 

Ще одна обурюється, що на вулиці Стрілецька дивізія, 14 - води немає з минулого року. А по вулиці Гвардійської дивізії, 27 - відсутнє опалення на нижніх поверхах. На вулиці Донецька 10 градусів морозу.

У повідомленні нагадали, що Україна до повномасштабного вторгнення РФ постачала воду окупованим територіям, незважаючи на мільйонні борги.

Водопостачанням усієї Донецької області займалося комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу». Основним джерелом питної води (94%) був канал «Сіверський Донець – Донбас». 

З 1 травня 2023 року в окупованому Донецьку оголосили про початок надходження води з річки Дон 200-кілометровим водоводом «Дон-Донбас».

Читайте також: Загарбники досі не змогли налагодити роботу критичної інфраструктури в Маріуполі - мер

У тимчасово окупованому Донецьку "керівництво" металургійного заводу "Донецьк-сталь" примушує робітників підтримувати висування Путіна на посаду президента. У разі відмови людям погрожують мобілізацією та звільненням.

Як повідомлялося, жителям окупованої Донеччини і зокрема міста Донецьк загарбники розсилають СМС-повідомлення - обіцяють давати продуктові набори тим, хто у березні на "президентських виборах" у РФ проголосує за Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-