На Донеччині «сухий закон» триватиме далі, бо це безпекова складова - Філашкін

На Донеччині «сухий закон» триватиме далі, бо це безпекова складова - Філашкін

Укрінформ
На території Донеччини "сухий закон" триватиме і далі, бо це безпекова складова для військових.

Про це 13 січня на брифінгу сказав начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає кореспондент Укрінформу.

«Донеччина - це форпост нашої країни, і дуже велика кількість військових знаходилась і знаходиться зараз в області... Всі ми розуміємо, що таке алкоголь, що це дуже велика проблема, дуже велике лихо, коли військовий зі зброєю може випити певну кількість спиртного. … Ми 100% зацікавлені, щоб і податки платили, і дохід у бюджеті був. Але найголовніше - це безпекова складова для наших військових», - зазначив очільник області.

Читайте також: На окупованому Запоріжжі знову продовжили дію «сухого закону»

Він нагадав, що Донеччина має найбільшу лінію фронту, яка становить близько 300 км, тому військових багато.

«Є такі військові підрозділи на Донеччині, які знаходяться без ротації тут з початку повномасштабної війни. Нервова система ні в кого не залізна, тим більше у військових, які знаходяться в окопі… Ми до питання (скасування "сухого закону" – ред.) потім ще повернемося і будемо радитися із командувачем. Поки що буде так, а далі вже будемо дивитися, по обстановці», - пояснив Філашкін.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти.

На всій території Донецької області на регіональному рівні ще в 2022 році було прийнято сухий закон, який було закріплено командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-