Поновлення на посаді голови Кіровоградської облради Шульги знову не розглядали - не було кворуму

Поновлення на посаді голови Кіровоградської облради Шульги знову не розглядали - не було кворуму

Укрінформ
Питання про поновлення на посаді звільненого голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги не розглянуте на сесії через відсутність кворуму.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської облради, передає Укрінформ.

"Пленарне засідання позачергової ХХІ сесії Кіровоградської області не відбулося у п'ятницю, 12 січня, через відсутність кворуму. Для участі в її роботі в сесійній залі зареєструвався 21 депутат. Як відомо, на розгляд депутатського корпусу виносилося лише одне питання – «Про поновлення на посаді голови Кіровоградської обласної ради Шульги С.П.", - йдеться в повідомленні.

Фото: oblrada.kr.ua

У зв’язку з цим голова обласної ради Юрій Дрозд запросив очільників фракцій та депутатських груп до свого кабінету, аби виробити стратегію подальшої роботи. Під час наради її учасники прийняли рішення звернутися до державного виконавця з проханням надати роз’яснення, яким саме чином Кіровоградська обласна рада має виконати його рішення від 20 листопада 2023 року у справі № 340/3119/23 щодо поновлення ексголови облради Сергія Шульги на посаді.

Це вже третя невдала спроба провести сесію з даного питання. Перші дві – 1 та 15 грудня 2023 року були невдалими з тієї само причини – відсутність кворуму.

Читайте також: Суд відмовив Кіровоградській облраді у роз‘ясненні рішення про поновлення її ексочільника на посаді

Сергія Шульгу обрали головою Кіровоградської облради восьмого скликання у грудні 2020 року від партії "Слуга народу". 25 квітня 2023 року проголосували за його звільнення. У проєкті рішення, яке 35 депутатів представили на сесійному засіданні, йдеться: "Не виправдав довіру депутатів облради, не забезпечив проведення процедури призначення керівників комунальних підприємств, що призвело до збільшення кредиторської заборгованості цих підприємств". Новим головою обрали депутата від фракції "Слуга народу" Юрія Дрозда.

Сергій Шульга своє звільнення вважав незаконним і з червня оскаржував його в суді. 20 листопада колегія суддів окружного адмінсуду Кропивницького ухвалила рішення поновити його на посаді. А також виплатити йому майже 199 тисяч гривень зарплати, яку він не отримав за період звільнення.

Шульга опублікував у своєму Фейсбуці фото постанови суду, на виконання якого закон дає три дні.

Фото: Сергій Шульга, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-