Закарпаття увійшло в трійку лідерів за кількістю реалізованих проєктів цифровізації

Закарпаття увійшло в трійку лідерів за кількістю реалізованих проєктів цифровізації

Укрінформ
Закарпаття увійшло в трійку лідерів серед регіонів України за кількістю реалізованих проєктів цифровізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Закарпатська ОВА, посилаючись на результати рейтингу Мінцифри.

За словами заступника голови ОВА Олександра Пацкана, йдеться про понад 20 унікальних ініціатив, які втілили в області від початку активного впровадження цифрової трансформації, тобто майже протягом трьох останніх років.

«Регіон активно розвивається, і попри війну вдається створювати корисні сервіси та приймати ефективні цифрові рішення. Звичайно, з моменту повномасштабного вторгнення максимум зусиль ми спрямували на розробку зручних цифрових послуг для наших захисників, внутрішніх переселенців і вразливих краян», – зазначив Пацкан.

За його словами, Міністерство цифрової трансформації високо відзначило, зокрема, такі регіональні ініціативи, як вебпортал Допомога Закарпаття, на якому доступні онлайн-послуги для мешканців області та вимушених переселенців, також в окремому розділі зібрані корисні сервіси для військовослужбовців, ветеранів і членів їхніх сімей.

Також відзначили закарпатський електронний сервіс «Собака для ветерана», котрий обласна військова адміністрація запровадила разом з Кінологічним центром ГУНП в Закарпатській області та благодійним фондом Yarema foundation.

Іще в трійці найкращих закарпатських проєктів діджиталізації - проєкт «Підвищення стійкості громад», який втілюють спільно з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, та електронний сервіс Закарпатського обласного центру підготовки населення до національного спротиву.

Як повідомили в Мінцифри, понад 210 цифрових проєктів регіональної цифровізації втілили в областях України за три роки, починаючи із 2019-го. Найбільше з них стосуються залучення технічної допомоги та впровадження електронних сервісів.

Читайте також: Хмарні послуги, еАкциз та Мрія: уряд розширив повноваження Мінцифри

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації готує до запуску у 2024 році нові сервіси - освітній застосунок «Мрія», єРезидентство, єНотаріат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-