На Закарпатті відшукали польських туристів, які заблукали у горах

На Закарпатті відшукали польських туристів, які заблукали у горах

Фото
Укрінформ
Фахівці гірського пошуково-рятувального відділення с. Лазещина Закарпатської області відшукали громадян Польщі, які заблукали в горах.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що 4 січня о 23:05 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту втратили орієнтир та заблукали четверо громадян Республіки Польща.

Згодом з’ясувалось, що троє хлопців та одна дівчина підкорили Говерлу та вирушили на спуск, однак на шляху їх застав щільний туман, сніг та сутінки. Через це польські мандрівники змушені були зупинитись та попросити про допомогу гірських рятувальників, надавши координати місцезнаходження.

Читайте також: На Прикарпатті зафіксували два температурні рекорди

«5 січня о 03:20 гірські пошуковці знайшли заблукалих біля полонини Гропа, відігріли змучених іноземців чаєм та «Богуном» транспортували до місця тимчасового проживання у с. Лазещина. Від медичної допомоги група відмовилась», - зауважили в ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Українського гідрометцентру, 5 січня в Україні невеликий дощ і мокрий сніг, вночі у Закарпатській та Івано-Франківській областях, вдень і на сході помірні опади.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-