На Закарпатті торік понад шість тисяч військових отримали медичну допомогу

На Закарпатті торік понад шість тисяч військових отримали медичну допомогу

Укрінформ
На Закарпатті впродовж минулого року понад 6 тисяч військових пройшли лікування та реабілітацію в медзакладах краю.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

"Закарпаття продовжує приймати на лікування та реабілітацію військових після поранень. Понад 6 тисяч героїв отримали медичну допомогу у лікувальних закладах Закарпаття впродовж 2023 року", - повідомив Білецький.

За його словами, також упродовж року понад 40 закарпатських медиків допомагали колегам на деокупованих територіях у Херсонській, Запорізькій та Харківській областях.

"На жаль, 4 працівників галузі охорони здоров’я краю загинули при виконанні обов’язків в лавах ЗСУ", - додав Білецький.

В області, зауважив він, торік розпочалася робота щодо будівництва сучасного реабілітаційного центру в Ужгороді на вул. Грибоєдова. Зараз фахівці працюють над проєктом, тривають пошуки донорів для втілення його в життя.

Окрім того, на Закарпатті упродовж минулого року сформували та затвердили спроможну мережу єдиного госпітального округу, що включає 7 найпотужніших закладів обласного підпорядкування (надкластерні), 7 кластерних (багатопрофільні лікарні районного рівня) та 8 лікарень загального профілю, які надають медичну допомогу не менше ніж за 8 напрямками.

"Понад 346 тисяч внутрішньо переміщених осіб отримали медичну допомогу в закладах охорони здоров’я краю", - зазначив Білецький.

Для покращення умов перебування та оновлення матеріально-технічної бази медичним закладам із державного та обласного бюджетів спрямували 522 млн грн. За ці кошти закупили 3 КТ, 1 ангіограф, 9 рентгенодіагностичних установок, 26 санітарних автомобілів, 3 операційні столи, нейрохірургічний операційний мікроскоп, апарати для штучної вентиляції легень та дихальні апарати.

До того ж область централізовано отримала препарати та вироби медичного призначення для лікування інсульту, інфаркту, онкології, захворювання нирок тощо на 313,6 млн грн.

Читайте також: Реабілітаційні центри Полтавської обласної лікарні отримали нове обладнання

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році на Закарпатті завершилося будівництво туберкульозної лікарні на 100 ліжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-