На Донеччині в Торецькій громаді під обстрілами залишаються 39 дітей

На Донеччині в Торецькій громаді під обстрілами залишаються 39 дітей

Укрінформ
В обстрілюваній Торецькій громаді на Донеччині залишаються 39 дітей, які підлягають примусовій евакуації.

Про це повідомив заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Павло Челпих на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Вже два місяці ми виконуємо заходи з примусової евакуації дітей з Торецької громади. На початок виконання цих робіт було 240 діточок на території цієї громади, в ході евакуації ще додатково було виявлено 58 дітей. На даний час всього на території Торецької громади ще є 39 дітей», - сказав Челпих.

За його словами, на минулому тижні було засідання обласної комісії техногенної та екологічної безпеки, на якому було прийняте рішення продовжити примусову евакуацію дітей з небезпечних населених пунктів Донеччини.

Читайте також: На Херсонщині через небажання батьків не вдається евакуювати 134 дитини

«Дано доручення головам громад і очільникам районів надати пропозиції щодо необхідності евакуації в примусовий спосіб. Так, на даний час на території Костянтинівської громади знаходяться майже 2 тис. дітей. Водночас ми поки не розглядаємо примусову евакуацію у Костянтинівській громаді. Зараз тільки по Торецьку, де залишилися ще діти», - повідомив Челпих.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами з боку російських військ, ворог вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, інфраструктурні та цивільні об'єкти у регіоні.

На Донеччині з березня цього року, коли була оголошена примусова евакуація неповнолітніх, до листопада (включно) з небезпечних 35 населених пунктів було евакуйовано понад 500 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-