Ворог щодня лупить дронами: на Херсонщині чотирьом населеним пунктам не можуть підключити електрику

Ворог щодня лупить дронами: на Херсонщині чотирьом населеним пунктам не можуть підключити електрику

Укрінформ
У чотирьох населених пунктах Бериславської громади не можуть поновити електропостачання через постійні ворожі обстріли - військові РФ обстрілюють електриків і трансформатори.

Як передає Укрінформ, про це на пресконференції розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Зараз найтяжча ситуація - чотири населені пункти у Бериславській територіальній громаді, шукаємо шляхи вирішення цієї ситуації. Там від лінії зіткнення дуже невелика відстань і просто дронами щодня вони (військові РФ - ред.) дуже луплять по цих трансформаторах», - каже Прокудін.

Він розповів, що дві машини електриків уже піддавалися обстрілу, люди просто відмовляються їхати, обстежувати і ремонтувати. «Шукаємо людей, які безстрашні, щоб це зробили», - прокоментував Прокудін.

Читайте також: На деокупованій Херсонщині наступного року планують відновити 5000 об’єктів

Він зазначив, що на деокупованій території з 228 населених пунктів 188 - зі світлом, не можуть повернути електропостачання саме там, де це неможливо зробити з огляду на безпекову складову. Всюди, де це можна, після обстрілів світло поновлюють.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині електропостачання є у 188 населених пунктах, у 30 енергопостачання не можна підключити через обстріли, ще у 10 населених пунктах не проживають наразі люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-