У Полтаві відкрили центр підтримки дітей «Барнахус»

У Полтаві відкрили центр підтримки дітей «Барнахус»

Фото
Укрінформ
У Полтаві розпочав роботу дев’ятий в Україні міждисциплінарний центр підтримки дітей «Барнахус».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

У Полтаві відкрили центр підтримки дітей «Барнахус» / Фото: ОГП

«Полтавщина - дев’ята область в Україні, де запрацював Центр захисту та соціально-психологічної підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства, за моделлю «Барнахус». Відкриття центру відбулося 20 грудня 2023 року в місті Полтава», - йдеться у повідомленні.

Під час відкриття центру начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу генпрокурора Юлія Усенко під час відкриття акцентувала увагу на тому, що розбудова міждисциплінарних центрів підтримки дітей за моделлю «Барнахус» є одним із найважливіших елементів формування правосуддя, дружнього до дітей. Вони необхідні для дітей, які потрапляють у систему кримінальної юстиції.

Читайте також: В Одесі відкрили центр соціально-психологічної підтримки для переселенців

«Свідчення дітей у кримінальних провадженнях є важливими у процесі доведення вини кривдників. Однак на першому місці має бути дитина та її інтереси. То ж такі центри надаватимуть потерпілим ще й психологічну підтримку, забезпечуватимуть реабілітацію. Їхня мета - допомогти дитині пережити те, що з нею трапилося», - зазначила Усенко.

Своєю чергою керівник Полтавської обласної прокуратури Євген Гладій зауважив, що інтереси дітей мають першочергове значення для усіх державних інституцій, тож відкриття центру є ще одним кроком на шляху спільної роботи ювенальних прокурорів, правоохоронців, психологів та працівників служб захисту дітей.

У заході взяли участь заступник міністра юстиції України Олександр Банчук, директорка Департаменту моніторингу додержання прав дитини Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Алла Тарасюк, керівниця проєктів захисту дітей Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Ван Чі Пхам, керівники та представники Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної ради правоохоронних органів та інших відомств, що опікуються захистом прав дітей.

В ОГП нагадали,що наразі аналогічні центри відкрили у Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Тернопільській, Чернівецькій областях та Києві.

Як повідомляв Укрінформ, у період із вересня 2021 року до жовтня 2023 року по всій території країни в центрах «Барнахус» послуги отримали 162 дитини, які стали жертвами насильства або його свідками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-