На Закарпатті розгорівся конфлікт через заборону грати на стадіонах футбольні матчі Вищої ліги

На Закарпатті розгорівся конфлікт через заборону грати на стадіонах футбольні матчі Вищої ліги

Укрінформ
Заступник голови Закарпатської ОВА та очільник Асоціації жіночого футболу на Закарпатті Ігор Шинкарюк звинував Українську асоціацію футболу (УАФ) у недофінансуванні цього виду спорту в регіоні через рішення заборонити проведення на Закарпатті матчів Вищої ліги.

Про це він повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Щодо "рішення" Української асоціації футболу про заборону проведення матчів на стадіонах області – це абсурдне рішення, яким намагаються прибрати наш регіон з Вищої ліги", – повідомив він.

Шинкарюк зауважив, що із мільйонів доларів, які УЄФА виділяє на розвиток футболу в регіонах, УАФ не дала Закарпаттю нічого. "Ви не побудували тут жодного поля, ніякої інфраструктури – абсолютно нічого", – зазначив він.

Посадовець також запропонував УАФ знайти ресурс, який Закарпаття так і не отримало, та поставити на стадіоні "Авангард" в Ужгороді, котрий два роки був прихистком для клубів Премʼєр-ліги, освітлення, якого не вистачає.

Раніше голова Закарпатської асоціації футболу Іван Дуран назвав рішення УАФ політичним.

Перед тим 10 грудня з'явилася інформація про те, що Українська асоціація футболу розіслала лист клубам, які використовують стадіони "Минай-Арена" та "Авангард" в Ужгороді для своїх домашніх матчів у Прем'єр-лізі. В листі, підписаному першим віцепрезидентом УАФ Анатолієм Дем'яненком, зазначено, що ці стадіони більше не зможуть приймати домашні матчі у Прем'єр-лізі через відсутність освітлення.

Читайте також: УЄФА презентував оновлений формат жіночого Євро з футзалу

За заявою Дем'яненка, клубам необхідно встановити необхідне освітлення до 1 лютого 2023 року. Інакше стадіони не будуть допущені до другої частини сезону.

У свою чергу, у ФК "Минай" заявили, що освітлення коштує 16 млн грн, та клуб не має цих коштів, аби зараз його встановлювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-