Херсон та шведське місто Норрчепінг підписали договір про співпрацю

Херсон та шведське місто Норрчепінг підписали договір про співпрацю

Укрінформ
Херсон та шведське місто Норрчепінг започаткували офіційне партнерство.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська МВА.

«Започатковано офіційне партнерство між Херсоном та шведським містом Норрчепінг», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, документи про партнерство підписали заступник Херсонського міського голови Віталій Бєлобров та мер Норрчепінга Анна Соткасійра Вік.

Читайте також: Краєзнавчий музей у Херсоні поки не зможе ідентифікувати всі експонати, які викрали росіяни

За словами Бєлоброва, міста почали комунікації у червні 2023 року у рамках партнерської ініціативи Сities4Cities | United4Ukraine, започаткованої Salar International та міською владою Львова за підтримки Шведського агентства з питань міжнародного розвитку (Sida).

Заступник херсонського міського голови наголосив, що партнерство дає можливість співпраці між муніципалітетами у різних галузях суспільного життя та з максимальним залученням жителів обох громад. За його словами, йдеться про післявоєнний розвиток місцевого самоврядування та обмін кращими практиками управління муніципалітетом, місцевий економічний розвиток та планування, кризове управління, участь у спільних грантових проєктах тощо.

Читайте також: Школам деокупованої Херсонщини передали ноутбуки від ООН

Як повідомляв Укрінформ, волонтери здійснюють безкоштовну евакуацію маломобільних і немобільних жителів Херсонщини. Це стало можливим у межах проєкту «Операція Швидка» для цивільного населення завдяки підтримці шведських партнерів OperationAid.

Фото: Херсонська МВА / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-