У Карпатах - значна лавинна небезпека: туристам радять не йти в гори

У Карпатах - значна лавинна небезпека: туристам радять не йти в гори

Укрінформ
На високогір’ї Iвано-Франкiвської області через хуртовини та снігопади очікується значна лавина небезпека.

Як передає Укрінформ, про це відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру повідомляє у Фейсбуці.

"Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з хуртовинами та снігопадами, очiкується 12 грудня - на високогір’ї Iвано-Франкiвської області", - ідеться у повідомленні.

Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), утримується: 11 грудня на високогір’ї Iвано-Франкiвської областi та 11-12 грудня на високогір’ї Закарпатської області.

Синоптики радять утриматись від походів у гори.

Читайте також: Ведмеді та рисі: українців попереджають про небезпеку диких тварин у Карпатах

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня, 11-12 грудня, в Україні збережеться хмарна погода. У східних областях помірний, у західних, місцями північних та центральних областях невеликий мокрий сніг, подекуди з дощем; на решті території без істотних опадів. На дорогах, крім Херсонської, Запорізької області та Криму, місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с, в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла (вночі у північно-східних, 11 грудня і в західних областях 1-6° морозу, вдень на півдні країни 3-8° тепла).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-