У центрі Одеси обвалився аварійний будинок

У центрі Одеси обвалився аварійний будинок

Фото
Укрінформ
В Одесі обвалилася ще одна частина будинку на вулиці Базарній. Раніше обвал у цьому будинку стався 27 листопада.

Про це повідомило у Фейсбуці Головне управління ДСНС в Одеській області, передає Укрінформ.

“Сьогодні зранку до Служби порятунку надійшло повідомлення про обвал будівлі в місті Одеса по вулиці Базарна”, - йдеться в повідомленні.

За даними рятувальників, зруйнувався третій під'їзд з першого по третій поверх.

Зазначається, що надзвичайники обстежили підвал, загиблих та поранених на місці руйнування не виявлено.

Від ДСНС до аварійних робіт залучено 18 одиниць пожежної техніки та 55 рятувальників.

«За словами очевидців, там були люди, скоріш за все, це безхатьки. Вони самі вийшли, з ними все добре», - розповіла в коментарі журналістам речниця ДСНС В Одеській області Марина Мартиненко.

За словами заступника голови Одеської міськради Олександра Філатова станом на 27 листопада в будинку мешкало п'ять сімей.

"Жителів ми будемо відселяти. Це стовідсотково. Бо іншого виходу немає. У нас є квартири або житловий фонд. Я дав доручення всім главам адміністрацій, щоб вони підняли статистику та подивились, де є вільні квартири для того, щоб піти до людей та чітко запропонувати їм локації. Така статистика повинна бути вже сьогодні, в гіршому випадку - завтра", – наголосив Філатов.

Також посадовець зазначив, що будинок демонтуватимуть, але це складний прцес, оскільки будівля є історичною пам’яткою та знаходиться у буферній зоні ЮНЕСКО.

Читайте також: В Одесі дощ підтопив Спасо-Преображенський собор, пошкоджений російською ракетою

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня у центрі Одеси на вулиці Базарній в будинку, який є пам’яткою архітектури, обвалилася стіна. Жителі вважають, що це сталося через вибухову хвилю після ракетного удару.

Будинок перебуває в аварійному стані вже 30 років.

У вересні Департамент міського господарства Одеської міськради оголосив пошук інвесторів для виконання капітально-відновлювальних робіт у цьому будинку.

Пізніше заступник міського голови Олександр Філатов на брифінгу у пресцентрі “Одесит” повідомив, що цей будинок хочуть позбавити статусу пам'ятки архітектури, щоб демонтувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-